NOAD’32 op dreef

REGIO • NOAD’32 gaf de winst tegen Kerkwijk zaterdag een goed vervolg bij DBN’22. De Wijk en Aalburgers wonnen met 1-3 in Den Bosch. Voor het kwartier produceerde Julian Vos wel de openingstreffer met de 0-1. Na de rust kwamen de Bosschenaren nog tot de 1-1. In de 66e minuut had Jean Paul Arendse echter succes met een schot van afstand voor de 1-2. Met de 1-3 vier minuten voor tijd maakte Julian Vos aan alle onzekerheid een einde.

Domper voor Altena

NIEUWENDIJK • Altena heeft de degradatiekraker tegen Heukelum zaterdag verloren. In een pover duel wonnen de bezoekers met 1-3. Door de overwinning klimt Heukelum naar plek twaalf. Altena staat met twee punten laatste.

De meest dreigende momenten van beide teams kwamen vooral voort uit fouten van de tegenstander. Een van die fouten leidde na vijf minuten ook direct tot een goal. Heukelum-aanvoerder Lars van Honk liep dwars door het hart van de Altena-defensie heen, waar niemand echt ingreep: 0-1.

Halverwege de eerste helft viel die gelijkmaker. Yoerik van ’t Pad leed namens Heukelum balverlies, waarna collega verdediger Niels Labrie vergat de daarop volgende voorzet weg te werken. Hans den Haan schoot vervolgens simpel de 1-1 binnen. Lang kon Altena niet genieten van de gelijkmaker. Nog geen tien minuten later schoot Menno Dekker Heukelum op 1-2. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft werd het niet veel beter. Na 68 minuten zorgde Menno Dekker met zijn tweede treffer van de middag voor de 1-3. De spits was het meest alert in het strafschopgebied, nadat de bal op vijf meter van het doel bleef liggen na een kopbal van Semih Kaplan. Hierna werd er niet meer gescoord.