• Achilles Veen won van WNC.
• Achilles Veen won van WNC. Foto: JAN NOORLANDT

Broodnodige overwinning

VEEN • Achilles Veen boekte zaterdag een nuttige overwinning op WNC.

WNC kwam goed uit de startblokken. Kay van de Boogaard en de snelle Aboubakr Ouaddouh hadden de mogelijkheid om de score te openen. Aan de ander kant kwam Thomas de Man een teen tekort om een pass van Jens Verschuren in te tikken. Toch kwam WNC op een verdiende 0-1 voorsprong, door Mirel Ibrahimovic.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor WNC. De gasten kregen nog kansen via Nehemia Sanaky en Jesse Dibets. Achilles Veen kwam langzaam uit zijn schulp. Eerst stond keeper Jamil Kools in de weg bij een schot van Thomas de Man. Een minuut later was het wel raak. Een voorzet van De Man werd netjes in het doel gewerkt door rechtsback Daan Wensink. Op slag van rust werd het zelfs 2-1 toen Niek Wilborts snoeihard de bal vanaf 20 meter in de kruising joeg. In de tweede helft ging WNC op jacht naar de gelijkmaker, maar deze viel niet. Nadat de scheidsrechter had afgeblazen, was het feest in Veen.