GDC kan juichen na spannende derby

EETHEN • De kou heerste op het sportpark in Eethen, waar koploper GDC en het in opmars zijnde Sparta’30 de kleumende toeschouwers een spannende derby voorschotelden. GDC kon juichen met de 2-1 winst. Een paar blunders werden het strijdbare Sparta’30 fataal.

Trainer Gerrit Molenaar had na afloop ondanks de kou een grijnzende blik op het gezicht. Koploper GDC haalde tegen Sparta’30 weer drie belangrijke punten binnen.

Over het optreden van zijn ploeg was Molenaar dik tevreden. “De eerste tien minuten begon Sparta’30 heel goed, maar vervolgens vond ik mijn ploeg heel goed spelen. Als ik zie hoe wij de goals maken, dat is genieten. Na de rust bleef Sparta’30 wel de strijd zoeken en maakte de 1-1, maar vervolgens sloeg Levi Splinters met goed doorzetten goed toe”, had Molenaar genoten.

“Op het laatst was er nog een hoop strijd, maar we trokken de winst goed over de streep. Op zich denk ik wel dat we verdiend gewonnen hebben. We hebben nu negen wedstrijden gespeeld en 23 punten en staan fier op kop, dus ben ik dik tevreden.”

Gemiste strafschop

Sparta’30 begon goed aan het duel. De derby was koud drie minuten onderweg of Derk Groenenberg kopte bij de eerste mogelijkheid voor de Andelnaren rakelings naast. Vervolgens knokte GDC zich in de wedstrijd. Justin Youell kopte de bal eerst nog in handen van keeper Twan Pelle, maar op het half uur strafte Youell een slipper van Stan Thur, die de bal van de schoen liet glippen, af met de 1-0.

Vijf minuten voor de rust leek Sparta’30 langszij te komen, nadat Lukasz Junatowski werd neergehaald door keeper Tim van Rooijen. De bal ging op de stip, maar Mike Rutters, die eigenlijk nooit een penalty mist, blunderde deze keer en schoot de strafschop op de paal.

Spannend

Na de rust begon Sparta’30 weer goed. Anrico Visser zag zijn poging echter knap gestopt door keeper Tim van Rooijen. Een half uur voor tijd kwamen de Andelnaren wel langszij. De uithaal van Lennard van Andel voor de 1-1 vloog via Joram Kuipers in het net.

Even later was het aan de andere kant echter weer raak voor GDC. Levi Splinters zette goed door en schoot de 2-1 binnen.

Vervolgens bleef het spannend, maar nadat keeper Tim van Rooijen de laatste mogelijkheid van Sparta’30 middels Joram Kuipers knap pareerde, was de buit binnen voor GDC.

Sparta’30-tainer Peter Burg zat met de domper. “Een gelijkspel had misschien verdiend geweest. We missen die penalty, dat kan gebeuren. Alleen gaven we ook een paar cadeautjes weg. Dat haalde wel het vertrouwen weg bij ons”, herinnerde Burg ook nog even aan de cruciale fout van zijn verdedigers. “Dat gaf ons wel een knak. We moeten het hier mee doen. Het is niet anders.”