Weer pijnvrij in beweging bij artrose

ALMKERK • Steeds meer mensen hebben last van artrose (gewrichtsslijtage). Dit is een vervelende klacht die de bewegingsvrijheid enorm kan beperken of zelfs weg kan nemen. In tegenstelling tot wat lang gedacht werd, is er meer aan te doen dan je zou denken.

FysioFit Altena is gestart met een nieuw behandeltraject op basis van training, in combinatie met voedings- en leefstijladvies voor patiënten die pijnklachten ervaren bij heup en/of knie artrose. 

Het traject start met een gratis oriënterend gesprek. Hierin krijgen mensen de eerste tips om met leefstijlinterventies en eenvoudige oefeningen aan de slag te gaan om hun pijnklachten te beïnvloeden. Ook wordt beoordeeld of iemand voor het traject in aanmerking komt.

Dit traject kan nog worden uitgebreid met specialistische adviezen over beïnvloedende factoren, zoals bijvoorbeeld het immuunsysteem (denk aan reumatische klachten), of de invloed van stress en/of slaapproblemen op het lichamelijk herstel. Vaak worden er al positieve resultaten behaald met alleen training. 

Tijdens dit traject kan onder andere gebruik gemaakt worden van de twaalf behandelingen per jaar die worden vergoed vanuit de basisverzekering bij heup en/of knie artrose. Om voor vergoeding in aanmerking te komen dient de diagnose artrose in heup- en/of kniegewricht gesteld te worden door huisarts of specialist en een verwijzing is hiervoor noodzakelijk. Ook zonder aanvullende verzekering is het mogelijk om deel te nemen aan het traject. 

Kijk voor de volledige informatie op:

q www.fysiofitaltena.nl/artrose.


Vier lasergame activiteiten

ALTENA • Jongerenwerk Altena organiseert in de wintermaanden vier lasergame activiteiten in Hank, Werkendam, Eethen en Dussen voor de jongeren uit Altena. 

Overzicht van activiteiten:

Op donderdag 15 december bij basisschool de Wilgenhoek in Hank, van 19.00 tot 20.00 uur, voor groep 4 tot groep 8 en van 20.30 tot 21.30 uur, voor jongeren vanaf 12 tot 21 jaar.

Op vrijdag 16 december in het Vlechtwerk in Werkendam, van 19.00 tot 20.00 uur, groep 4 tot groep 8 en van 20.30 tot 21.30 uur, voor jongeren vanaf 12 tot 21 jaar.

Op dinsdag 3 januari in de sporthal in Eethen, van 14.00 tot 15.00 uur, groep 4 tot groep 8 en van 15.30 tot 16.30 uur, voor jongeren vanaf 12 tot 21 jaar.

En tot slot op donderdag 5 januari in de Dussenaar in Dussen, van 19.00 tot 20.00 uur, groep 4 tot groep 8 en van 20.30 tot 21.30 uur, voor jongeren vanaf 12 tot 21 jaar. 

Deelname is gratis. Wel moet er aangemeld worden, via jongerenwerk@gemeentealtena.nl.