Geslaagd Pietengymfeest

WIJK EN AALBURG • De Sint- en pietensportmiddag in d’Alburcht was een groot succes. Ruim zeventig basisschoolleerlingen uit Altena kwamen naar Wijk en Aalburg in hun pietenoutfit. 

Na een gezamenlijke warming-up onder leiding van gympiet Lios gingen de kinderen in groepjes uiteen. Het spellen- en activiteitencircuit was opgezet door de leerlingen van het Willem van Oranje College. Lios Veen en Sport & Vriendschap Eethen voegden nog een extra activiteit toe: acrogym. 

De sportmiddag is een aantal jaar geleden tot stand gekomen toen het Willem van Oranje College en Sportvereniging W.I.K. de handen ineen sloegen. Inmiddels zijn ook gymvereniging Lios en Sport en Vriendschap betrokken. Een win-win situatie voor alle vier: de leerlingen van 'het Willem' draaien een maatschappelijk project. Zij bereiden de sportmiddag voor, versieren d'Alburcht, begeleiden de kinderen en zorgen na afloop voor iets lekkers. 

De gymverenigingen zorgen voor de communicatie en houden de inschrijvingen bij. Zo worden de taken verdeeld en is het voor iedereen behapbaar. De activiteit bleek zo populair dat de organisatie kinderen moest teleurstellen. Binnen een mum van tijd was het maximaal aantal deelnemers bereikt. Volgend jaar breidt men uit, zodat alle kinderen een sportieve middag kan worden bezorgd.