donderdag 1 december

Roelofs & Van Bommel
20.00 uur, Kasteel Dussen, Binnen 1-4, Dussen. Mike Roelofs en Sjoerd van Bommel geven op 1 december een optreden in Kasteel Dussen. De avond begint om 20.00 uur. De insteek is Gospel/New Orleans en alles wat verwant daaraan is. Meer informatie via www.kasteel-dussen.nl.

vrijdag 2 december

Wijnproeverij
20.00 uur, Leerdam, Stadspodium Go. De Wijnwijven, twee stoere ‘wijven’ uit Rotterdam die met hun passie voor wijn op hun eigen, originele en pakkende manier alles over wijn kunnen vertellen, houden een wijnproeverij in de foyer van GO. Gedurende ruim twee uur komen circa zes wijnen aan bod onder het genot van lekkere hapjes. Tijdens het proeven wordt er van alles verteld over de wijnen en wordt de wijnkennis van de aanwezigen getest met een quiz. De prijs is € 25,00 per persoon, inclusief wijnen en hapjes.

zondag 4 december

Lezing Slot Loevestein
14.30 uur, Loevestein 1, Slot Loevestein, Poederoijen. Hugo de Groot wordt beschouwd als één van de grondleggers van het Volkenrecht, het Internationaal Recht. Zijn werk is tot de dag van vandaag relevant. Op zondag 4 december geeft Fons Coomans een lezing over Water en mensenrechten. De lezing is inbegrepen bij je museumbezoek en begint om 14.30 uur. Het bijwonen van de lezing zelf is gratis, maar er is wel een geldig toegangsbewijs voor het museum nodig. Abonnementen en museumkaarten zijn geldig. Een museumticket koop je online of aan de kassa.

woensdag 7 december

MamaCafé Altena
09.30 uur, Kinderopvang Buitengewoon, Raadhuisplein (zijkant van het gebouw), Woudrichem. Iedere eerste woensdag van de maand komen (aanstaande) ouders samen in het MamaCafé. Deze keer zijn alle professionals die in 2022 aanwezig zijn geweest, uitgenodigd voor het laatste MamaCafé van dit jaar. Om het jaar feestelijk af te sluiten, is er een Brabantse Koffietafel en wordt het een echte verwenochtend. Kijk voor meer informatie op www.mamacafe-altena.nl.

vrijdag 9 december

Kerstbingo
20.00 uur, ‘t Buitenhoff, Buitenlaan 1, Andel. Op vrijdag 9 december organiseert Oranjevereniging Juliana uit Andel een Kerstbingo. De wordt gehouden in ‘t Buitenhoff, Buitenlaan 1 te Andel. De bingo start om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur.

zaterdag 10 december

Kerstmarkt in Nieuwendijk
10.00 uur, Kerkweg 3, Nieuwendijk. In de Gereformeerde Kerk van Nieuwendijk is er op zaterdag 10 december tussen 10.00 uur en 16.00 uur weer een gezellige kerstmarkt. Er is weer van alles te koop. Kerstbloemstukken (groot en klein, modern en klassiek), zelfgemaakte advocaat, gebreide en gehaakte sokken, sjaals, dekentjes, speelgoed, kinderkapstokjes, mooie kerstkransen en groendecoraties om op te hangen. Ook zijn er zelfgemaakte cakes, boterkoek, slaatjes, enzovoorts. Kom genieten van een kop koffie/thee met wat lekkers. De opbrengst is bestemd voor de kerk. Het adres is Kerkweg 3 te Nieuwendijk.

Kerstvakantie op Loevestein
10.00 uur, Loevestein 1, Slot Loevestein, Poederoijen. Een kasteel in sfeervolle kerststemming, dat is Loevestein deze kerstvakantie. Het kerstverhaal op Loevestein wordt verteld van 10 december tot en met 8 januari. Het museum is dagelijks open van 10.00 uur tot 17.00 uur, behalve op eerste kerstdag, oudejaarsdag en nieuwjaarsdag, dan is het gesloten. Een kaartje is online of aan de kassa te koop. Er zijn regelmatig leuke extra’s, zoals live muziek en workshops. Check voor bezoek de website, www.slotloevestein.nl.

Kerstconcert
20.00 uur, Rehobothkerk, Driekoningenstraat 2, Gorinchem. Vocaal Ensemble Cantate en Barok Consort Musica Aeterna, onder leiding van Niels Kuijers, willen op zaterdag 10 december graag verrassen met een aansprekende uitvoering van een aantal bijzondere composities. Een ‘opmaat’ naar de viering van het Kerstfeest. Hierbij wordt iedereen van harte uitgenodigd. Het concert vindt op zaterdag 10 december plaats in de Rehobothkerk, Driekoningenstraat 2, in Gorinchem. Aanvang is om 20.00 uur, de kerk gaat om 19.30 uur open. Toegangsprijs via www.musicaaeterna.nl is 20,00 euro en aan de kassa is dit 22,50 euro. Kinderen tot 16 jaar krijgen gratis toegang.

zondag 11 december

StoryTrail Theaterwandeling
14.00 uur, Jan van der Heyden-lantaarn, Kriekenmarkt, Gorinchem. Een avontuurlijke ontdekkingsreis vol sagen, legenden en historische verhalen: dat is de StoryTrail stadswandeling Gorinchem. Op zondagmiddag 11 december neemt verteller Hubertus van Theatergezelschap Stadsavonturen zijn publiek mee naar het verre verleden. De StoryTrail stadswandeling Gorinchem begint op zondag 11 december 2022 om 14.00 uur. Reserveren is noodzakelijk en kan via de website van StoryTrail.

dinsdag 20 december

Zingend naar Kerst
19.30 uur, ‘t Buitenhoff, Buitenlaan 1, Andel. Het koor Soli Deo Gloria uit Andel geeft op 20 december een kerstconcert. Hiervoor zijn extra zangers welkom. Wekelijks wordt gerepeteerd op dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur, in 't Buitenhoff in Andel. Maak vrijblijvend op 15 november een repetitie mee. Meer informatie is te verkrijgen bij Wim Hoesen (0183-441835). www.solideogloriaandel.nl.