• NOAD'32 trok aan het langste eind.
• NOAD'32 trok aan het langste eind. Foto: Jan Noorlandt

Opsteker voor hardwerkend NOAD’32

WIJK EN AALBURG • De semi-derby tussen NOAD’32 en Kerkwijk leverde zaterdag twee hardwerkende ploegen op. De opsteker was voor de ploeg van trainer Denny van Geffen, die met 3-1 aan het langste eind trok.

Oogstrelend was het allemaal niet in de semi-derby. Beide ploegen gaven wel vol gas in een wedstrijd waarin de kansen schaars waren. Na de 1-1 was Kerkwijk weer helemaal in de wedstrijd, maar NOAD’32 zag de werklust toch beloond met de 3-1.

Het feestje was dus voor Denny van Geffen en zijn manschappen, die Kerkwijk bijhaalden op de ranglijst.

“Kerkwijk is ook een beetje mijn club”, glimlachte trainer Van Geffen, die zijn oude club pijn had gedaan. “Als je dan met 3-1 wint, is dat wel lekker. Daar zag het op het eind niet naar uit. De inzet is eigenlijk altijd wel goed hier, maar we maakten het onszelf knap lastig. De 2-1 was een beetje mazzel, maar de 3-1 was weer mooi uitgespeeld. Volgens mij hebben wij ook meer kansen gehad dan Kerkwijk. Alleen mijn keeper was een beetje dom aan het doen bij de 1-1”, herinnerde Van Geffen nog even aan de blunder van keeper Corné Mouthaan, waardoor Kerkwijk weer helemaal in de wedstrijd kwam.”

Uit de vrije trap binnen de zestien meter, schoot Michel van den Hanenberg de gelijkmaker binnen. Het leverde een hectische slotfase op, waarin NOAD’32 toch nog aan het langste eind trok.

Schaars

Op het zware en hobbelige veld waren de kansen voor de rust al meer dan schaars. Na een hoekschop van Ruben Bouman kopte Mike de Vaan de bal recht in de handen van keeper Bas van Hemert. Bij de volgende hoekschop van NOAD’32 was het wel raak. Met de 1-0 brak Wessel van den Boom de semi-derby eindelijk open.

In de jacht op de gelijkmaker zette Kerkwijk wel een tandje bij, maar de verdediging van NOAD’32 hield het hoofd koel. De enige kans van Bram van de Werken viel over het doel van NOAD’32.

Stuk levendiger

Na de rust begon Kerkwijk meteen vol gas te geven en het werd er een stuk levendiger op. Twintig minuten voor tijd hadden de gasten uit Kerkwijk wel de hulp nodig van keeper Corné Mouthaan om langszij te komen. De sluitpost van NOAD’32 blunderde opzichtig en liet de bal uit zijn handen vallen en was zo dom om het speeltuig weer op te rapen.

De uitstekend leidende scheidsrechter Dave Steenis restte niets anders dan een vrije trap binnen de zestien, die door Michel van den Hanenberg tot de 1-1 werd omgetoverd.

Het bleef vervolgens reuze spannend, wie de wedstrijd nog uit ging halen. Die mazzel was voor NOAD’32 tien minuten voor tijd. De voorzet was van Julian Vos en invaller Stefan van Herwijnen tilde de score naar 2-1.

De laatste slag was ook voor de Wijk en Aalburgers, nadat Julian Vos op aangeven van Mike de Vaan in de blessuretijd de eindstand op 3-1 bepaalde.

Schrapen

Kerkwijk-trainer Nabil Bouchlal van Kerkwijk vond het de nederlaag een domper en niet terecht. “We misten vandaag ontzettend veel mensen. Zelfs in de warming-up moesten we nog wisselen en ons normale middenveld stond er niet. De omstandigheden waren dus niet top voor ons. Kerkwijk is een kleine club. Als we dan zoveel mensen missen zoals vandaag, is het echt schrapen. Als ik dan zie ondanks alles, hoe we hier gestaan hebben, dan kan ik eigenlijk alleen maar tevreden zijn.”