Wilhelmina’26 de gelukkigste in derby tegen Woudrichem

Wijk en Aalburg • Over de hele wedstrijd waren Wilhelmina’26 en Woudrichem in de derby wel in evenwicht. Duidelijk werd wel dat degene die zou scoren, de winnaar zou worden in het kelderduel. Dat werd Wilhelmina’26 met 1-0. Aan de treffer van de Wijk en Aalburgers zat wel een buitenspellucht, stelde men aan Woerkumse kant. De scheidsrechter negeerde echter het vlagsignaal van de grensrechter en Nicky van Ooijen scoorde de winnende 1-0. In het slot van de wedstrijd werd de pijn bij Woudrichem nog wat aangedikt met een tweede gele kaart en dus rood voor Danny Schaap, na een schwalbe in de ogen van de scheidsrechter. Ook dat was omstreden volgens de Woerkummers, die het meer een strafschop vonden voor Woudrichem na de overtreding van Wilhelmina’26.

GRC 14 troeft Schelluinen af

Giessen/Rijswijk • “We speelden een uitstekende eerste helft”, aldus trainer Mark Kroese. In de eerste helft maakte GRC 14 ook het verschil. Michael van den Oever zorgde voor de 1-0 en de 2-0. De 3-0 nam Stan van Tilborg voor zijn rekening en voor de 4-0 zorgde Johnny Schouten. Na de rust geloofde Schelluinen er ook niet meer in. Het kwam niet verder dan de eretreffer met de 4-1.

Knappe zege Be Ready

REGIO • Be Ready stak zondag in vorm. De Hankenaren versloegen Terheijden met 0-3. Be Ready kwam op 0-1 door een eigen doelpunt van Terheijden. Voor de 0-2 zorgde de jeugdige Wouter Kops, na een hoekschop van Robin van den Noort. Na de rust nam Jilles Verbeek, opnieuw uit een hoekschop van Van den Noort, de 0-3 voor zijn rekening.