• Almkerk-trainer Vincent de Klerk.
• Almkerk-trainer Vincent de Klerk. Foto: Rick den Besten

Penalty-killer bij Almkerk

Almkerk • Keeper Dennis van Duin ontpopte zich zaterdag tot een penalty-killer bij Almkerk, nadat Dylan den Exter vlak voor tijd aan de noodrem trok en de bal op de stip ging voor SVW. De keeper van Almkerk ranselde de strafschop uit zijn doel. Daarmee bleef de 1-0 staan en pakte Almkerk de overwinning.

Voor de rust had Almkerk de wedstrijd tegen SVW echter al moeten beslissen. De thuisclub, die in de eerste helft heer en meester was, kwam al vroeg op 1-0 tegen het mat gestarte SVW. Niels Nieuwesteeg rondde koppend af, na een voorzet van Jenner Koek. Vervolgens kreeg Almkerk nog een viertal opgelegde kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Met name Jonathan van Eerd miste echter de scherpte. Ook vlak na de rust verzaakten Van Eerd en Koek om de wedstrijd in het slot te gooien. SVW kreeg de overhand en begon te drukken op het Almkerkse doel. Het werd billenknijpen. Gelukkig ranselde dus keeper Dennis van Duin de strafschop uit zijn doel. "We hebben wel gezwijnd, maar al met al was het een terechte overwinning”, stelde trainer Vincent de Klerk.