• Lowie van Zundert in gevecht om de bal.
• Lowie van Zundert in gevecht om de bal. Foto: Jan Noorlandt

Frustrerende middag voor Kozakken Boys

WERKENDAM • Kozakken Boys stapte zaterdag gefrustreerd van het veld. Twee keer de paal, een keer de lat en het onthouden van een zuivere penalty stonden Werkendams succes in de weg. Tegenstander Rijnsburgse Boys hield een vroege 0-1 voorsprong overeind en vertrok met de dure drie punten.

Het gezicht bij trainer Scott Calderwood stond bepaald niet vrolijk na afloop. De trainer baalde flink. “Ik vind dat wij vandaag het verdiend hadden om te winnen”, stak de trainer van Kozakken Boys van wal.

“We maken zelf één fout, maar we kregen zes opgelegde kansen waaruit je moet scoren. Op de eerste twintig minuten na speelden we ook een heel goede wedstrijd met goede intenties. Het enige dat ontbrak was dat we onszelf niet belonen met een goal”, stelde Calderwood.

“Alles zat tegen. Als je dan ook ziet, dat de scheidsrechter bepaalt wat wij niet mochten en zij wel. Dat vind ik kwalijk”, had Calderwood ook ergernis over scheidsrechter Kevin Puts, die ruimhartig met gele kaarten zwaaide richting Werkendamse kant.

'De beelden liegen niet'

“Ik ben het ook een keer zat”, mopperde Calderwood. “Dit is de zoveelste wedstrijd dat we gedupeerd worden. De beelden liegen niet”, wees Calderwood met name op een niet gegeven penalty voor Lowie van Zundert. “Ik heb het nog nagevraagd. Het was een zuivere penalty. We verliezen die wedstrijd daar niet door, alleen het zijn wel frustrerende momenten.”

Achter de feiten aan

De eerste dreiging in de wedstrijd kwam van Kozakken Boys. Na een vrije doorloop was Lowie van Zundert er dichtbij, maar keeper Wesley Zonneveld was de spits net te slim af. Bij de eerste dreiging van Rijnsburgse Boys was het wel meteen raak. Na een voorzet kopte Furhgill Zeldenrust de 0-1 binnen. Daarmee liep Kozakken Boys achter de feiten aan.

De thuisclub moest op jacht naar de gelijkmaker. Halverwege de eerste helft belandde een kans voor Kevin Vermeulen in het zijnet. De kans even later voor Lars Hutten was ook levensgroot, maar de aanvaller schoot hoog over. Vermeulen had nogmaals pech. Zijn kopbal belandde op de paal.

Ondertussen bleef de opkomende Frenk Keukens de grootste dreiging met zijn voorzetten. Uit de draai zag Lowie van Zundert zijn poging echter op de lat eindigen.

Slotoffensief

Ook na de rust bleef Kozakken op jacht naar de gelijkmaker. De pech sloeg toe na een run van Daniel da Silva Mendes. Zijn uithaal belandde op de paal. Vervolgens begon trainer Calderwood met de wisselen om het tij nog te keren. Na Eon Herman kwamen ook Diego Snepvangers en Johnny Lommers de aanval nog versterken. Kozakken Boys bleef drukken op het Rijnsburgse doel en gooide er een slotoffensief uit, maar baten deed het niet. Rijnsburgse Boys kon na het laatste fluitsignaal opgelucht adem halen en vertrekken met de 0-1 op zak.