zaterdag 5 november

Bach in Almkerk
19.30 uur, Hervormde kerk, Kerkstraat 14, Almkerk. De Hervormde kerk in Almkerk is zaterdag 5 november het toneel voor een speciaal Bach concert. Het Orion barokensemble met professionele barokmusici zal optreden, met cantates voor twee solisten. Tevens zal een kleinkoor hun medewerking geven. Korte toelichtingen worden gegeven door Coen Westerveen. De zaal opent om 19.00 uur, aanvang van het concert is om 19.30 uur. Kaarten à 15,00 euro zijn verkrijgbaar via de website: muziek-tussen-de-rivieren.weebly.com.

Boerenmarkt
10.00 uur, Gereformeerde Kerk, Kerkweg 3, Nieuwendijk. Op zaterdag 5 november organiseert de Gereformeerde Kerk Nieuwendijk een Boerenmarkt. Van 10.00 uur tot 14.00 uur bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen in de kerk op Kerkweg 3, Nieuwendijk. De entree is gratis. Ook aan de kinderen is gedacht; zij kunnen deelnemen aan een ‘groen’ knutselwerkje, wat ze natuurlijk mee naar huis mogen nemen.

Fanavond De Coveralls
20.00 uur, Graaf van Hornelaan 46, Werkendam. Voor de vijfde keer, organiseert de Werkendamse band De Coveralls een fanavond. Zij spelen een mix van muziek uit de jaren '60 en '70, rock and roll en country. Met een kleine supportact van de jongens en meisjes van Gum Radiator maken zij er een leuke avond van. De zaal is open vanaf 20.00 uur en de band begint te spelen vanaf 20.30 uur.

zondag 6 november

StoryTrail Theaterwandeling
14.00 uur, Jan van der Heyden-lantaarn, Kriekenmarkt, Gorinchem. Theatergezelschap Stadsavonturen presenteert: de StoryTrail stadswandeling Gorinchem. Op zondag 6 november neemt verteller Hubertus je mee op een anderhalf uur durende tocht vol sagen, legenden en historische stadsverhalen. Reserveren kan via de website.

Lezing Slot Loevestein
14.30 uur, Loevestein 1, Slot Loevestein, Poederoijen. Wist je dat er in Nederland een uniek verdedigingsstelsel was? Op zondag 6 november geeft Sander Enderink een lezing over de Oude Hollandse Waterlinie. De lezing is inbegrepen bij je museumbezoek en begint om 14.30 uur. Meld je snel aan via de website van Slot Loevestein.

donderdag 10 november

Toon Tellegen
20.00 uur, Kasteel Dussen, Binnen 1-4, Dussen. Lyrische bevlogenheid gecombineerd met absurdisme. Het kan in de teksten van Tellegen en past erg goed bij de composities van Corrie van Binsbergen in de uitvoering van pianist Albert van Veenendaal. Voor de toehoorder een bijzondere belevenis die stof tot nadenken biedt, schoonheid en troost. Een samenwerking van Stichting Poëzie Land van Altena met Stichting Vrienden Kasteel Dussen. Entree kost 15,00 euro, met vriendenpas 12,00 euro. Reserveren kan via www.kasteel-dussen.nl.

zaterdag 12 november

Sinterklaas in Nieuwendijk
14.00 uur, Dorpshuis Tavenu, Singel 16A, Nieuwendijk. Sinterklaas komt op zaterdag 12 november aan in Nieuwendijk. Vanaf 18.45 uur zal de goedheiligman met zijn Pieten aanwezig zijn op het plein bij Dorpshuis Tavenu. Van 14.00 uur tot en met 16.00 uur zal er een Pietenmiddag georganiseerd worden in het winkelcentrum van Nieuwendijk.

Sinterklaas intocht Werkendam
17.00 uur, Hoogendoorn MBI, Beatrixhaven 35, Werkendam. Sinterklaas en zijn pieten komen ook dit jaar weer aan in Werkendam. Op zaterdag 12 november begint om 14.00 uur de gezelligheid op de Hoogstraat, met een band. Om 15.45 uur mag iedereen verzamelen bij de Zalmschouw op het Plein, waarna er om 16.15 uur naar het terrein van Hoogendoorn MBI gewandeld zal worden. Hier komen Sint en zijn Pieten om 17.00 uur aan.

Concert in Het Sleeuwijks Kerkje
15.30 uur, Kerkeinde 31, Sleeuwijk. Op zaterdagmiddag 12 november verzorgen Marja van Heelsum (dwarsfluit) en Tonnie Meinhardt (piano) een concert in Het Sleeuwijks Kerkje. Op het programma staan werken van Leonardo Vinci, Nico Blom, Gordon Jacob en Gabriel Fauré. Het concert begint om 15.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Het Sleeuwijks Kerkje.

Sint en Piet op Parelplein
18.00 uur, Parelplein, Rijswijk. Het begint alweer te kriebelen, maar we weten zeker dat Sint en Piet Giessen en Rijswijk niet gaan vergeten. Op 12 november om 18.00 uur komt de goedheiligman aan op het Parelplein. Net zoals vorig jaar wordt er daarna een mooie lampionnentocht gehouden en eindigt men in het Brabantse Land met een gezellig feest.

zaterdag 19 november

Sinterklaas in Wijk en Aalburg
10.00 uur, d'n Bol, Wijk en Aalburg. Sinterklaas zal op zaterdag 19 november aanmeren bij d'n Bol in Wijk en Aalburg. De goedheiligman heeft besloten om deze keer in de ochtend aan te komen en dus niet zoals gebruikelijk in de middag. Meer informatie over het tijdstip volgt later.

Sinterklaas in Woudrichem
16.15 uur, Historische Haven, Woudrichem. Dit jaar zet Sinterklaas, samen met zijn Pieten, op zaterdag 19 november omstreeks 16.15 uur voet aan wal in de Historische Haven van Woudrichem. Vooraf zal het publiek opgewarmd worden met gezellige Sinterklaasmuziek en kijken we uit naar zijn komst. Houdt ook Facebook en Instagram van 'Sinterklaasstichting Woudrichem' in de gaten voor meer informatie of kijk op www.sinterklaaswoudrichem.nl.