• Woudrichem verloor de kelderkraker van GJS.
• Woudrichem verloor de kelderkraker van GJS. Foto: Jan Noorlandt

Woudrichem kan geen potten breken

WOUDRICHEM • Woudrichem bewees zich zaterdag een slechte dienst. Bij de rust stond een veel scherper GJS al op 0-3 in de kelderkraker op Het Bolwerk. Na de rust tapte Woudrichem uit een ander vaatje, maar verder dan de 1-3 kwam de ploeg van trainer Gerrie Schaap niet.

Op de 1-3 overwinning van GJS was eigenlijk weinig aan te merken. In één helft hadden de gasten van de overkant van de Merwede het strijdloze optreden van Woudrichem al afgestraft met 0-3. Nadat GJS na een tweede gele kaart en dus rood voor Björn Barten wegens mekkeren met tien man stond, drongen de manschappen van trainer Gerrie Schaap eindelijk aan. Verder dan de 1-3 kwamen de achter de feiten aanlopende Woerkummers echter niet meer. 

Strijdlust

“Dit was niet goed”, moest trainer Gerrie Schaap bekennen. “Anders sta je niet met 1-3 aan het einde van de wedstrijd. We hebben een hele matige eerste helft gespeeld”, klonk het nog mild.

"GJS mocht steeds opendraaien en gaan voetballen en daar ligt hun kwaliteit. In de rust heeft iedereen zijn zegje gedaan en heb ik gezegd durf te tonen om meer vooruit te spelen en te laten zien waar Woerkum met strijdlust voor staat. Daar hebben we de wedstrijd ook op verloren. We hebben natuurlijk wel wat ingeleverd en zullen het op strijd moeten doen. Dat heb ik gelukkig de tweede helft wel gezien en we moeten wel verder. Dan moeten we datgene brengen wat we de tweede helft hebben gedaan en niet wat we de eerste helft hebben gedaan.”

Niet helemaal tevreden

Collega Marten Boverhof van GJS was gek genoeg ook niet helemaal tevreden, ondanks de belangrijke driepunter om de gevarenzone te ontvluchten. “Ik ben tevreden met de overwinning, maar verder toch niet heel tevreden. Dat klinkt misschien stom. De eerste helft was fantastisch. We gingen met 0-3 de rust in en Woudrichem was rijp voor de slacht. Tot de rode kaart van Björn Barten hadden we de zaken goed op orde”, stelde de trainer van GJS. “Die rode kaart was wel stom en dan weet je dat het lastig wordt. Dit soort wedstrijden moet je gelijk al beslissen binnen zestig minuten. Dus daar ben ik niet tevreden over, maar de goals die we maakten, daar zijn we heel de voorbereiding en de afgelopen weken mee bezig geweest. Daar ben ik wel heel tevreden over.” 

Frank en vrij

Na het beginsignaal leek Woudrichem niet te beseffen, dat de strijd om de drie belangrijke punten was begonnen. De gasten uit Dalem namen de wedstrijd helemaal in handen en konden frank en vrij het spel opbouwen. Een schot van Quincy Bartens viel nog naast het doel, maar even later brak Björn Barten na een voorzet van Rob van den Boom de wedstrijd al vroeg open met de 0-1.

Woudrichem kwam niet verder dan een paar vrije trappen op gepaste afstand, die over het Dalemse doel scheerden. Kort na het kwartier was het al 0-2 door opnieuw Barten, die weer veel te veel vrijheid kreeg. Vijf minuten voor rust noteerde Rob van den Boom op een voorzet van Sjoerd Houdkamp ook al de 0-3 en leek Woudrichem, dat geen enkele echte kans creëerde, rijp voor de slacht. Na de rust tapte Woudrichem uit een ander vaatje. Eindelijk kwam er wat meer strijd in de wedstrijd. 

Swen Weusthof miste de richting bij een prima mogelijkheid. Vervolgens moest scheidsrechter Sjaak de Wildt even optreden, nadat beide partijen elkaar in de haren vlogen en verzaakte GJS de score nog wat op te fleuren.

Nadat Björn Barten wegens mekkeren een tweede gele kaart kreeg en met rood kon vertrekken, begon Woudrichem aan het slotoffensief. Tien minuten voor tijd had Woudrichem de 1-3 te pakken middels invaller Mike van Wouwen, maar verder kwam de thuisclub.

Nico van Es