• De waterpolodames van ZVDO'74.
• De waterpolodames van ZVDO'74. Foto: Aangeleverd

Dames ZVDO'74 winnen in AquaAltena

ANDEL • In AquaAltena in Andel stonden afgelopen zaterdag de thuiswedstrijden op het programma. Na de winst van de onder 11 en onder 13, wist ook het damesteam te winnen.

De dames van ZVDO'74 kregen De Treffers uit Rosmalen op bezoek. Vorig jaar waren De Treffers een gelijkwaardige tegenstander, dus de dames wisten dat winst mogelijk was. En hoewel de wedstrijd pas om 22.00 uur werd gestart, was iedereen scherp.

Spannende wedstrijd

Tijdens deze wedstrijd werd het team versterkt voor jeugdspelers Florianne van Hoornaar en Anne Donkersloot. Al in de eerste periode werd duidelijk dat het een spannende wedstrijd zou worden. 

Na een uitsluiting opende De Treffers de score en eindigde de eerste periode in 0-1. In de tweede periode werd de stand snel gelijk gemaakt. Ook de tegenpartij wist te scoren, maar door een doelpunt van Marije Vos stond het halverwege de wedstrijd 2-2. 

De Treffers maakt gelijk

De derde periode werd gestart met balwinst. Door mooi en snel samenspel kon Lisanne van Giessen hier gelijk een doelpunt uit voort laten komen. De Treffers wisten in de derde periode ook een keer te scoren. De laatste periode werd dan ook ingegaan met een stand van 3-3.

Winst mogelijk

Coach Jeroen Robertus sprak de dames toe en vertelde dat winnen zeker mogelijk was. Er werd alles op alles gezet om de drie punten in eigen huis te houden. 

Door een fout bij de tegenstander wist Erna Bouman met een strafworp de thuisploeg op voorsprong te zetten. Ook werd een uitsluiting goed benut en maakte Noa van Rijswijk een belangrijk doelpunt. 

Opnieuw gelijk

De Treffers lieten de strijd echter ook niet zitten en al snel stond het weer gelijk. 

Keeper Lisa Leijendekker wist een aantal belangrijke schoten te stoppen. Ook verdedigend waren Ylona Tamerus, Liesbeth Dommisse en Hanna Dommisse onmisbaar. 

Manmeersituatie

Na het mooi uitspelen van een manmeersituatie en het verzilveren van een strafworp werd de eindstand 7-5. De eerste winst van het seizoen is daarmee binnen voor de dames van ZVDO'74. 

Volgende week spelen de dames een uitwedstrijd tegen de Warande in Oosterhout.