donderdag 6 oktober

Excursie rolstoelgebruikers
10.30 uur, landgoed Waardenburg, Neerijnen. Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert tijdens de ‘Week van de Toegankelijkheid‘ activiteiten in natuurgebieden, op landgoederen en in kastelen voor mensen met en zonder een beperking. De natuurexcursie duurt van 10.30 uur tot 12.00 uur

zaterdag 8 oktober

‘Op en Top Vrouw’ in Almkerk
20.00 uur, Gereformeerde kerk, Voorstraat 16, Almkerk. De vrouwen van ‘Op en Top Vrouw’ vieren in hun muzikale theaterprogramma samen met de aanwezigen de mooie en hilarische kanten van het vrouw zijn. Maar ze zingen ook over de lastige thema’s van het leven. ‘Op en top Vrouw’ is een liedjescabaret voor en door vrouwen. Tickets zijn te bestellen via www.truetickets.nl/op-en-top-vrouw.

Najaarsconcert Martin Mans
20.00 uur, Oude Kerkstraat 19a, Wijk en Aalburg. Ook dit najaar geven Martin Mans en The Martin Mans Formation een najaarsconcert in de Aalburgse Kerk De Burg. Kaarten à 12,50 euro (inclusief koffie) zijn te koop of te reserveren bij de volgende adressen: Slagerij Oomen in Wijk en Aalburg, Boekhandel ’t Schrijvertje in Veen en bij Ans van Bergeijk Jasmijnstraat 58 en bij Nico van Bergijk Polstraat 55. Ook kan er gereserveerd worden via de site van de kerk. Naast de bekende liederen die gezongen worden, zal er ook samenzang zijn. De kerk is open om 19.15 uur.

zondag 9 oktober

Lezing op Slot Loevestein
14.30 uur, Slot Loevestein, Loevestein 1, Poederoijen. Luc Panhuysen neemt bezoekers op zondag 9 oktober mee terug naar het roerige jaar 1672. De lezing is inbegrepen bij het museumbezoek en begint om 14.30 uur. Aanmelden kan via slotloevestein.nl/agenda/lezing-rampjaar-1672. Het bijwonen van de lezing zelf is gratis, maar er is wel een geldig toegangsbewijs voor het museum nodig.

zaterdag 15 oktober

Altena StreekFestival
09.30 uur, Tavenu, Singel 16A, Nieuwendijk. Volle bak op het 49e Altena StreekFestival! Maar liefst 22 optredens (het maximale aantal) kunnen verwacht worden tijdens het Altena Streekfestival op zaterdag 15 oktober in Tavenu te Nieuwendijk. Diverse orkesten uit de regio zullen optreden tijdens het eendaagse festival, dat jaarlijks wordt georganiseerd. Meer informatie: facebook.com.

Verkoopdag in Genderen
10.00 uur, De Regenboog, Kerkstraat 29, Genderen. Heeft u zin in een gezellig uitje? Elkaar ontmoeten onder het genot van wat drinken en versgebakken appeltaart, lunchen met eigengemaakte soep, frietje of een slaatje? Rondsnuffelen op zoek naar een snuisterijtje? Kom dan tussen 10.00 en 14.30 uur naar De Regenboog, Kerkstraat 29 te Genderen, waar de dames van dameskring Esther hun jaarlijkse verkoopdag houden.

vrijdag 28 oktober

Rondje Woerkum
12.00 uur, De Sonnehoeck, Rijkswal 34, Woudrichem. Natuurspeurtocht Rondje Woerkum staat voor een middag vakantieplezier buiten voor het hele gezin in de prachtige vestingstad Woudrichem. Kinderen tussen de 4 en 10 jaar komen speuren, puzzelen, dingen maken en ontdekken. Aanmelden is niet nodig, tussen 12.00 uur en 16.00 uur mag iedereen aansluiten.

zondag 30 oktober

Rondje Woerkum
12.00 uur, De Sonnehoeck, Rijkswal 34, Woudrichem. Natuurspeurtocht Rondje Woerkum staat voor een middag vakantieplezier buiten voor het hele gezin in de prachtige vestingstad Woudrichem. Kinderen tussen de 4 en 10 jaar komen speuren, puzzelen, dingen maken en ontdekken. Aanmelden is niet nodig, tussen 12.00 uur en 16.00 uur mag iedereen aansluiten.

zaterdag 5 november

Bach in Almkerk
19.30 uur, Hervormde kerk, Kerkstraat 14, Almkerk. De Hervormde kerk in Almkerk is zaterdag 5 november het toneel voor een speciaal Bach concert. Het Orion barokensemble met professionele barokmusici zal optreden, met cantates voor twee solisten. Tevens zal een kleinkoor hun medewerking geven. De zaal opent om 19.00 uur, aanvang van het concert is om 19.30 uur. Organisatie van het concert is in handen van Stichting Muziek tussen de rivieren. Kaartverkoop is gestart, kaarten à 15,00 euro zijn verkrijgbaar via de website: muziek-tussen-de-rivieren.weebly.com.

zondag 6 november

Lezing Slot Loevestein
14.30 uur, Loevestein 1, Slot Loevestein, Poederoijen. Wist je dat er in Nederland een uniek verdedigingsstelsel was? Op zondag 6 november geeft Sander Enderink een lezing over de Oude Hollandse Waterlinie. De lezing is inbegrepen bij je museumbezoek en begint om 14.30 uur. Meld je snel aan via https://www.slotloevestein.nl/agenda/lezing-oude-hollandse-waterlinie/. Het bijwonen van de lezing zelf is gratis, maar er is wel een geldig toegangsbewijs voor het museum nodig. Abonnementen en museumkaarten zijn geldig.

zondag 4 december

Lezing Slot Loevestein
14.30 uur, Loevestein 1, Slot Loevestein, Poederoijen. Hugo de Groot wordt beschouwd als één van de grondleggers van het Volkenrecht, het Internationaal Recht. Zijn werk is tot de dag van vandaag relevant. Op zondag 4 december geeft Fons Coomans een lezing over Water en mensenrechten. De lezing is inbegrepen bij je museumbezoek en begint om 14.30 uur.