• Johnny Lommers strijdt om de bal.
• Johnny Lommers strijdt om de bal. Foto: Jan Noorlandt

Ontgoocheling Kozakken Boys

Werkendam • Het zag er aanvankelijk naar uit dat het een mooie dinsdagavond zou worden voor Kozakken Boys. Na de 2-0 voorsprong verloren de ‘Boys’ echter volledig de controle over de wedstrijd en lieten zich nog overrompelen door Noordwijk met 2-3.

Het gezicht van trainer Scott Calderwood stond na afloop op onweer. De trainer van Kozakken Boys was ontzettend kwaad, misschien beter gezegd woest. “Ik voel me heel slecht. We hadden de wedstrijd volledig in handen, maar de tweede helft was verschrikkelijk slecht. Echt verschrikkelijk. We kwamen niet in de duels, verloren alle duels en kwamen afspraken niet na. Dan help je Noordwijk compleet in de wedstrijd. Wat er na de 2-1 gebeurde, dat mag nooit. Er had iets moeten gebeuren, dat je in het veld al baalt en niet na afloop. En dat heb ik gemist vanavond. Ik ben heel kwaad. Ik heb me nog ingehouden, want anders doe ik ze tekort voor de drie overwinningen de afgelopen weken. Nu gaan we weer naar beneden, dat is frustrerend.” 

De wedstrijd kwam ook moeizaam op gang. De slordigheid en het balverlies vierden hoogtij. Pas halverwege de eerste helft viel het eerste fatsoenlijke schot te noteren van Giovanni Büttner. Twee minuten later had Büttner het vizier beter gericht en schoot Kozakken Boys op 1-0. Na de rust kwam er meer spektakel. Binnen vier minuten noteerde Johnny Lommers de 2-0. Het leek daarmee kat in het bakkie, maar dat was bedrog. Eerst viel de 2-1 door Jasper de Vré. Vervolgens was Kozakken Boys het helemaal kwijt. Een half uur voor tijd hadden de gasten ook de 2-2 te pakken. Een kwartier voor tijd kwam Noordwijk zelfs nog op 2-3. Wat restte was de enorme ontgoocheling.