Opnieuw genoeg animo voor glasvezelaansluiting

ALTENA • Goed nieuws voor de inwoners van Giessen, Rijswijk, Sleeuwijk en Woudrichem. DELTA Netwerk ziet voldoende animo voor glasvezel om de aanleg te starten. Inwoners van de vier dorpen krijgen dus een glasvezelaansluiting. Begin volgend jaar zal gestart worden met de aanleg in dit gebied.

De aanleg neemt naar verwachting ongeveer een jaar in beslag. Dit betekent dat eind 2023 alle klanten gebruik kunnen maken van hun werkende glasvezelverbinding. In Giessen, Rijswijk, Sleeuwijk en Woudrichem krijgen de inwoners nog de mogelijkheid om tot 3 november gebruik te maken van een aanbieding die DELTA Netwerk doet. Melden inwoners zich voor deze datum aan, dan besparen zij zich 650 euro aansluitkosten.

Campagne gestart

Op maandag 12 september werd het startsein gegeven voor een glasvezel-campagne in Andel, Eethen, Genderen, Veen en Wijk en Aalburg. Alle inwoners zijn persoonlijk geïnformeerd over de campagne. Als 20 procent van de inwoners 'ja' zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en voor 7 december 2022 een abonnement afsluit bij een telecomaanbieder, komt ook hier glasvezel.

Informatiepunt glasvezel

Op woensdag 28 september was de feestelijke opening van het Glasvezel Informatiepunt in Wijk en Aalburg. Aan Markt 41 kan iedereen terecht voor advies over glasvezel en alle zaken die daarbij horen en voor hulp bij het afsluiten van een abonnement. De adviseurs staan klaar.

Het Glasvezel Informatiepunt is op woensdag tot en met vrijdag geopend van 11.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.