• Almkerk haalde de eerste driepunter van het seizoen binnen.
• Almkerk haalde de eerste driepunter van het seizoen binnen. Foto: Jan Noorloos

Almkerk knokt zich naar 3-1 winst

ALMKERK • Almkerk moest zaterdag diep gaan om de winst in een heerlijke ‘clash’ tegen Oranje Wit binnen te slepen. De Almkerkers zegevierden met 3-1 en haalden de eerste driepunter van het seizoen binnen. 

Een zucht van opluchting werd er wel geslaakt, nadat de 3-1 winst binnenboord was bij Almkerk. Invaller Areano van Seters was het mannetje. De jongeling stond koud in het veld of hij scoorde een kwartier voor tijd de bevrijdende 3-1. Daarmee was de ‘clash’ gelopen.

De voldoening stond bij Van Seters op het gezicht. “Gelijk een goaltje, dat was wel lekker. Vorig seizoen heb ik weinig gescoord. Als je dan mag invallen en je scoort, is dat mooi. We stonden met 2-1 voor en het was bloedspannend. Dus ik heb de wedstrijd eigenlijk in het slot gegooid. Dit geeft een heel lekker gevoel. Nu moet ik proberen deze lijn door te zetten. Ik heb hier geen basisplaats, maar het seizoen is nog maar net begonnen en ik heb er alle vertrouwen in, dat ik meer ga spelen.” 

Aanvallende wissel

Trainer Vincent de Klerk bekende ook even een zucht van verlichting te hebben geslaakt na de heftige ‘clash’ met de oranjehemden uit Dordrecht.

“Ik ben blij dat we gewonnen hebben. We hebben eigenlijk niks weggegeven”, overdreef De Klerk enigszins. “Met de 2-1 werd het wel spannend. We bleven er in geloven en dat is wel lekker”, aldus De Klerk, die met de aanvallende wissel Areano van Seeters een geluksmomentje had. 

“Onze inzet werd beloond en dat is positief. Ik ben er blij mee, want we hebben een zware opening met vorige week DZC’68, vandaag Oranje Wit en volgende week Scherpenzeel”, was de trainer uiterst content met de winst. “We hebben gelukkig nu al vier punten binnen.”

Gedreven

Almkerk begon uiterst gedreven tegen Oranje Wit. Na een kwartier had de dreiging succes. Na een actie stuurde Jenner Koek spits Jonathan van Eerd de ruimte in, die keurig de 1-0 aantekende. Vijf minuten later kwam de marge zelf op 2-0, nadat Niels Nieuwesteeg een voorzet van Steven Molenschot bij de tweede paal afrondde.

Vervolgens nam Oranje Wit het initiatief over. Op het half uur hadden de Dordtenaren de aansluitingstreffer op het scorebord met de 2-1 van Duane Wolleswinkel. Kort voor rust moest de sluitpost van Oranje Wit flink in de beugels met een sublieme reflex op het schot van Steven Molenschot. Aan de andere kant was Oranje Wit dicht bij de gelijkmaker, maar met ook een sublieme reflex ranselde keeper Dennis van Duin de bal nog uit zijn doel. 

Even later had Almkerk geluk, dat Brandon Köneman naast kopte en dus kon Almkerk met de voorsprong gaan rusten. 

Magnifieke run

Na de rust bleef Oranje Wit aandringen, maar de solide verdediging bij Almkerk bleef overeind. Keeper Van Duin pakte een kopbal en een Almkerks been voorkwam de gelijkmaker van Mohamed Bannasri. Ook ranselde keeper Van Duin nog knap een vrije trap van Ibo Ozbilek uit zijn doel.

Het bleef spannend, tot trainer De Klerk besloot de jonkies Areano van Seeters en Toon van Drunen als verse krachten in te brengen. Koud in het veld rondde Van Seeters na een magnifieke run een actie van Dylan den Exter af (3-1). Daarmee was de driepunter binnen voor Almkerk. Van Seeters kreeg nog wel de kans de zege verder op te leuken, maar de uitstekende sluitpost van Oranje Wit redde knap. 

Met de driepunter staat Almkerk steviger (derde) in het linkerrijtje in de zware eerste klasse D.

Nico van Es