donderdag 29 september

Bijbel Open Avond Werkendam
20.00 uur, Het Vlechtwerk, H.J Roubosstraat 3, Werkendam. Op 29 september hoopt men weer een nieuwe Bijbel Open Avond te houden in Het Vlechtwerk in Werkendam. De avond begint om 20.00 uur. De deuren staan voor iedereen open. Opnames van eerder gehouden avonden zijn via de website www.bijbelopenwerkendam.nl terug te luisteren.

vrijdag 30 september

Concert Sleeuwijks Kerkje
20.15 uur, Het Sleeuwijks Kerkje, Sleeuwijk. Anne Frijns (piano) en Saskia Frijns (viool) zullen een concert verzorgen in Het Sleeuwijks Kerkje. Op het programma staan werken van Mozart, Ravel, Stravinsky en Gershwin / Heifetz. Meer informatie op www.sleeuwijkskerkje.nl.

'Eus' bij Woerkums Literair Café
20.30 uur, Altena College, Rijksstraatweg 153, Sleeuwijk. Özcan Akyol maakt op vrijdagavond 30 september zijn opwachting tijdens het Woerkums Literair Café op het Altena College in Sleeuwijk. Inloop is vrij, reserveren is dus niet nodig.

zaterdag 1 oktober

Kofferbakverkoop
10.00 uur, Lange Pad 13, Park Veldzicht, Genderen. Op Park Veldzicht in Genderen wordt op zaterdag 1 oktober een kofferbakverkoop gehouden. Tijdens de kofferbakverkoop op Park Veldzicht is er ook een kleedjesmarkt voor kinderen. Zij mogen gratis hun spulletjes verkopen op het terrein. Een standplaats voor de kofferbakverkoop kost 10,00 euro.

Open dag in De Dussenaar
10.00 uur, De Dussenaar, Dussen. De Dussenaar bestaat vijf jaar en om dit te vieren en de inwoners van Dussen te laten zien wat er in het MFA gebeurt, is er een open dag. De scholen de Peppel en de Sprankel zijn vanaf 10.00 tot 12.00 te bewonderen. De kinderopvang Hoppas zorgt voor een springkussen en ook daar kan tussen 10.00 uur en 12.00 uur worden binnengekeken. Ook de verenigingen zullen aanwezig zijn van 10.00 uur tot 15.00 uur met een standje en demonstraties geven.

donderdag 6 oktober

Excursie rolstoelgebruikers
10.30 uur, landgoed Waardenburg, Neerijnen. Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert tijdens de ‘Week van de Toegankelijkheid‘ activiteiten in natuurgebieden, op landgoederen en in kastelen voor mensen met en zonder een beperking. De natuurexcursie duurt van 10.30 uur tot 12.00 uur

zaterdag 8 oktober

‘Op en Top Vrouw’ in Almkerk
20.00 uur, Gereformeerde kerk, Voorstraat 16, Almkerk. De vrouwen van ‘Op en Top Vrouw’ vieren in hun muzikale theaterprogramma samen met de aanwezigen de mooie en hilarische kanten van het vrouw zijn. Maar ze zingen ook over de lastige thema’s van het leven. ‘Op en top Vrouw’ is een liedjescabaret voor en door vrouwen. Tickets zijn te bestellen via www.truetickets.nl/op-en-top-vrouw.

Najaarsconcert Martin Mans
20.00 uur, Oude Kerkstraat 19a, Wijk en Aalburg. Ook dit najaar geven Martin Mans en The Martin Mans Formation een najaarsconcert in de Aalburgse Kerk De Burg. Kaarten à 12,50 euro (inclusief koffie) zijn te koop of te reserveren bij de volgende adressen: Slagerij Oomen in Wijk en Aalburg, Boekhandel ’t Schrijvertje in Veen en bij Ans van Bergeijk Jasmijnstraat 58 en bij Nico van Bergijk Polstraat 55. Ook kan er gereserveerd worden via de site van de kerk. Naast de bekende liederen die gezongen worden, zal er ook samenzang zijn. De kerk is open om 19:15 uur.

zondag 9 oktober

Lezing op Slot Loevestein
14.30 uur, Slot Loevestein, Loevestein 1, Poederoijen. Luc Panhuysen neemt bezoekers op zondag 9 oktober mee terug naar het roerige jaar 1672. De lezing is inbegrepen bij het museumbezoek en begint om 14.30 uur. Aanmelden kan via slotloevestein.nl/agenda/lezing-rampjaar-1672. Het bijwonen van de lezing zelf is gratis, maar er is wel een geldig toegangsbewijs voor het museum nodig.

zaterdag 15 oktober

Altena StreekFestival
09.30 uur, Tavenu, Singel 16A, Nieuwendijk. Volle bak op het 49e Altena StreekFestival! Maar liefst 22 optredens (het maximale aantal) kunnen verwacht worden tijdens het Altena Streekfestival op zaterdag 15 oktober in Tavenu te Nieuwendijk. Diverse orkesten uit de regio zullen optreden tijdens het eendaagse festival, dat jaarlijks wordt georganiseerd. Meer informatie: facebook.com.

Verkoopdag in Genderen
10.00 uur, De Regenboog, Kerkstraat 29, Genderen. Heeft u zin in een gezellig uitje? Elkaar ontmoeten onder het genot van wat drinken en versgebakken appeltaart, lunchen met eigengemaakte soep, frietje of een slaatje? Rondsnuffelen op zoek naar een snuisterijtje? Kom dan tussen 10.00 en 14.30 uur naar De Regenboog, Kerkstraat 29 te Genderen, waar de dames van dameskring Esther hun jaarlijkse verkoopdag houden.

vrijdag 28 oktober

Rondje Woerkum
12.00 uur, De Sonnehoeck, Rijkswal 34, Woudrichem. Natuurspeurtocht Rondje Woerkum staat voor een middag vakantieplezier buiten voor het hele gezin in de prachtige vestingstad Woudrichem. Kinderen tussen de 4 en 10 jaar komen speuren, puzzelen, dingen maken en ontdekken. Aanmelden is niet nodig, tussen 12.00 uur en 16.00 uur mag iedereen aansluiten.