BC Virtus gaat met 82-62 onderuit in Weert

WERKENDAM • BC Virtus uit Werkendam zou dit seizoen aanvankelijk in de tweede divisie uitkomen, maar komt dit jaar tóch in de eerste divisie uit. Een ander team viel weg en daardoor kwam er een plek vrij voor de Werkendammers.

Virtus versterkte zich met Jerome de Vries (46) die als speler/coach naar Werkendam is gekomen. Naast De Vries is ook Ardan Cusell aan de selectie toegevoegd en zij brengen de nodigde ervaring bij de relatief jonge selectie van Virtus. Zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd op het programma in Weert. Nieuwkomer Cusell raakte in de voorbereiding geblesseerd en kon er daarom niet bij zijn. Voorts was ook captain Ton Visser geblesseerd, dit gebeurde eveneens in de voorbereiding, waardoor Virtus met acht spelers naar Weert afreisde.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Bij Weert spelen echter twee ervaren, grote mannen met Eredivisie-ervaring. Virtus kreeg moeilijk vat op deze mannen en moest hard werken om bij te blijven. Mede door vier drie-punters van Weert was de stand na het eerste kwart 25-16. Opvallend is dat er door de scheidsrechters in het eerste kwart al drie technische fouten werden uitgedeeld, vanwege opmerkingen richting de leidsmannen. Tijdens het tweede kwart knokte Virtus zich terug in de wedstrijd en wisten ze het kwart zelfs te winnen. Het verschil bleef echter in het voordeel van het thuisteam met 41-33. Het derde kwart ging Virtus defensief anders van start, maar dit had niet het gewenste effect. Aanvallend oogde het soms wat stroperig en ging de bal niet snel genoeg rond. Daarnaast miste Virtus het nodige geluk in de afronding en de schoten van buitenaf vielen ook niet. Halverwege het vierde en laatste kwart leek de pijp van de Werkendammers leeg en kwam de overwinning voor Weert niet meer in gevaar. Dit resulteerde in een eindstand van 82-62.