• Lia Ekelmans en Niels Hak.
• Lia Ekelmans en Niels Hak. Foto: Marry Bouman

De Bolderik heeft nieuwe beheerders

SLEEUWIJK • Er is weer volop leven in dorpshuis De Bolderik in Sleeuwijk. Niels Hak (29) en Lia Ekelmans (45) zorgen sinds kort als nieuwe beheerders voor nieuw elan.

Nadat de vorige beheerders een poos geleden hun activiteiten hadden beëindigd was het enige tijd stil rondom De Bolderik. Er werd zelfs gevreesd dat het dorpshuis de deuren gesloten moest houden, maar het stichtingsbestuur slaagde erin met Niels en Lia een nieuw duo, met zelfs horeca-ervaring, te contracteren.

“We zijn geen echtpaar. Tot voor kort kenden we elkaar zelfs niet”, legt Lia lachend uit. “Gewoon zakelijke partners.” Zelf is ze nog werkzaam in een lunchroom bij een Gorcums bedrijf. Dat ruilt ze binnenkort in voor haar full-timewerk bij De Bolderik. Voor Niels kwam het beheerder zijn bij De Bolderik als geroepen. Hij woonde met zijn gezin in Oekraïne, maar moest vanwege de oorlog baanloos terug naar Nederland keren.

In de Sleeuwijkse gemeenschap neemt De Bolderik een belangrijke plaats in. Veel verenigingen ontplooien er hun activiteiten. “Het is hier heel divers. Van dansles tot biljarten bij wijze van spreken”, haalt Niels aan. Maar Niels en Lia willen niet alleen gastheer en -vrouw zijn voor verenigingen en clubs. Hun domein moet ook een centrale plaats zijn om elkaar te ontmoeten. “We willen een plek creëren waar jong en oud een gezellige dag, middag of avond met elkaar kunnen hebben. Een centraal punt waar iedereen van harte welkom is”, legt Niels uit. Lekker keuvelen aan de bar of in de lounge. Het kan allemaal. De nieuwe beheerders zien in hun ‘nieuwe werk’ een grote uitdaging. “We proberen er het gezelligste dorpshuis van de gemeente Altena van te maken.”

Wanneer zijn Niels en Lia geslaagd in hun missie ? Niels: “Als de mensen tevreden zijn, een gezellige avond hebben gehad en ze met een glimlach de deur uitgaan. Lia: “Als de mensen het door onze inspanningen leuk hebben.”

De Bolderik is overigens geen standaard dorpshuis, legt het tweetal uit. Er wordt bijvoorbeeld ook een lunch geserveerd. “Vergaderingen met een lunch erbij kunnen wij allemaal managen. We willen ons ook richten op lokale bedrijven die hier vergaderingen, of bijeenkomsten willen houden.”

Inmiddels hebben ze hun eerste testen al goed doorstaan. “Vorige week hebben we de jaarlijkse barbecue van het showkorps gehad. Dit was een uitdaging die goed is verlopen. We hebben ook al een feestje gehad waarbij het brandalarm afging. Dus dat hebben we ook al meegemaakt.”

Extra medewerkers

Tenslotte: de nieuwe beheerders van De Bolderik kunnen nog wel wat extra medewerkers gebruiken. “Er hebben zich al tien jeugdigen voor een bijbaantje gemeld. Dan kan er gerouleerd worden. Enkele ouderen kunnen we ook nog gebruiken.”

Marry Bouman