• Kozakken Boys-trainer Scott Calderwood.
• Kozakken Boys-trainer Scott Calderwood. Foto: Rick den Besten

Driepunter Kozakken Boys

Regio • Kozakken Boys haalde zaterdag een mooie driepunter binnen tegen OFC. Het werd 2-4 in Oostzaan. 

Kozakken Boys, dat aantrad zonder de geblesseerde Gwaeron Stout en Lowie van Zundert, kwam al in de zevende minuut op 0-1, nadat spits Johnny Lommers uit een corner raak kopte voor de Werkendammers. 

Aan de andere kant had Kozakken Boys geluk, dat OFC op de paal schoot en keeper Bryan Janssen nog kon redden na een te zachte terugspeelbal van Kevin Cornet. Halverwege de eerste helft kwam Kozakken Boys op 0-2 na een prachtige steekbal van Lars Hutten. Giovanni Büttner rondde prima af. 

Vervolgens vond ook Kevin Vermeulen nog het net voor de 0-3. Hij schoot vanaf een meter of zestien gedecideerd in de verre hoek. Lommers rondde later af voor de 0-4. In de slotfase kwam OFC nog terug naar 2-4. Dat was het enige smetje. Met de drie punten steeg Kozakken Boys naar de achtste plaats op de ranglijst.

Trainer Scott Calderwood kon tevreden zijn. “Een prima uitslag. Jammer van de twee tegengoals, maar als ik daar nu over begin doe ik de jongens tekort. Het was een hele moeilijke uitwedstrijd voor ons gezien ook de accommodatie en het veld. OFC was ook niet de ideale tegenstander om tegen te voetballen. Maar goed als je dan met 2-4 naar huis rijdt en je hebt drie punten, je bent door in de beker en je hebt een mooie bekerloting tegen Vitesse, dan vind ik het een prima week.”

Nico van Es