• De derby tussen Altena en GRC 14 ontbrandde pas echt na rust.
• De derby tussen Altena en GRC 14 ontbrandde pas echt na rust. Foto: JAN NOORLANDT

Altena met 2-2 in extremis naast GRC 14

Nieuwendijk • De derby tussen Altena en GRC 14 ontbrandde pas echt na rust. De jonkies bij Altena kwamen nog terug naar 1-2 en dwongen in de enerverende slotfase in ondertal in extremis zelfs nog de 2-2 af.

Voor de rust had GRC 14, dat meteen het overwicht pakte, eigenlijk geen kind aan de jonge garde bij Altena. Binnen een kwartier stond er al 0-2 op het scorebord. Wesley van den Oever rondde een voorzet van Erhan Aksoy af en de doorgebroken Stan van Tilborg kon ongehinderd op de jonge doelman Kai Hazenberg af om te verdubbelen. Gek genoeg liet GRC 14 vervolgens het tempo flink zakken. 

Kort voor de rust leefde het weer even op, nadat Brian de Graaf opponent Michael van den Oever tegen de grond liep binnen de zestien meter. Vanaf de stip zag Johnny Schouten de strafschop echter gestopt worden door keeper Hazenberg.

Na de rust toonde Altena meer flair, wilskracht en overtuiging. Rond het kwartier na de pauze bracht Melis Kocan het geloof er zelfs weer helemaal in. Uit een vrije trap schoot Kocan op fraaie wijze de 1-2 binnen. Daarmee was het hek van de dam. Het was weer een wedstrijd en de derby ontvlamde. 

Scheidsrechter Rini Laros begon met gele kaarten te smijten en de tweede gele en rood voor Tresor Ngonefi was ook terecht in de ruwer wordende derby, waar Kenneth Hoeke al vlak na de rust strompelend naar de kant was gegaan met een lelijk ogende knieblessure. Ook de blessure van Luc van der Stelt, die een schietpoging van Wesley van de Oever probeerde te blokken, zag er niet best uit. Spannend bleef het wel. Twee minuten voor tijd, na een rommelig situatie na een hoekschop, kon Brian de Graaf nog uithalen voor de 2-2. Beide ploegen probeerden in de slotminuten nog de overwinning te kunnen claimen, maar dat had teveel van het goede geweest.

'Dit geeft moed'

Brian de Graaf, de man van de 2-2, stond na afloop met een drankje in de hand nog na te genieten. “Met 0-2 achter en dan nog 2-2”, kon De Graaf het nog amper geloven. “Ik heb er ook een goed gevoel bij. We hebben karakter getoond om van 0-2 achter nog terug te komen. Die 2-2 voelt wel lekker. Dat ik hem zelf maakte was nog lekkerder”, grinnikte De Graaf. “Dit geeft wel moed. Jammer was wel dat Jovanni van Maastricht er met een enkelblessure en Luc van der Stelt er flink geblesseerd af moesten.” 

Emotie

Trainer Richard den Ouden van Altena zat nog vol emotie. “Als je 0-2 achter staat bij de rust en de tweede helft met tien man verder moet en dan toch nog 2-2 maakt, dan mag je als Altena alleen maar blij zijn. Zeker als je weet waar we staan als club. Voor ons is ieder punt er één. We hebben een team dat nog in ontwikkeling. Het is een nieuwe groep met jonge jongens. Als je dan dit nu al voor elkaar kan krijgen tegen de karakterjongens bij GRC 14, dan ben ik daar heel blij mee.”         

Meer verdiend

Collega Mark Kroese vond dat GRC 14 wel iets meer had verdiend. "Zeker op basis van de eerste helft. Het begin was erg goed met veel power en energie. Dan krijg je voor de rust nog de kans om Altena de genadeslag toe te dienen uit een penalty. Dat lukte helaas niet. Je weet dan dat de tweede helft een ander soort wedstrijd wordt. Aan de bal waren wij de tweede helft niet goed genoeg om het te beslissen en het werd een vechtwedstrijd. Het is wel jammer, dat we onszelf twee keer uit een standaardsituatie de das omdoen”, stelde Kroese. "We moeten echter ook mannen zijn en de rug weer rechten en vooruit kijken. Hier moeten we van leren. Het is even uithuilen en volgende week wacht de volgende tegenstander.”

Nico van Es