Workshops voor Altena Poetry Slam in Xinix

Nieuwendijk • Wie van tekst, rap of gedichten houdt en ook nog eens een kei is in het voordragen ervan, kan zich opgeven voor de Altena Poetry Slam. Op vrijdagavond 27 januari 2023 gaan de deelnemers de strijd met elkaar aan in de Xinix. Alle slammers dragen in drie minuten hun favoriete, zelfgeschreven tekst voor aan het publiek. Niet alleen de inhoud van de tekst is belangrijk, ook de uitvoering speelt een grote rol. 

Een Poetry Slam is niet zomaar een voordracht. Slammers zoeken een goed onderwerp, puzzelen urenlang voor ze op de juiste woorden komen en kiezen de perfecte voordraagtechniek. De Bibliotheek CultuurPuntAltena en Stichting Poëzie Land van Altena helpen hen bij de voorbereidingen. In drie workshops worden ze zorgvuldig voorbereid op de Poetry Slam. 

Op vrijdag 27 januari dragen de deelnemers voor wat ze tijdens de workshop voorbereid hebben. Het publiek bepaalt wie er met de winst naar huis gaat. Nederlands kampioen Poetry Slam Monique Hendriks en een regionale band treden op deze avond op. Aanmelden voor de workshops kan op de website van de bibliotheek, of mail voor meer informatie naar poezielandvanaltena@gmail.com.