• Kozakken Boys versloeg Excelsior Maassluis met ruime cijfers.
• Kozakken Boys versloeg Excelsior Maassluis met ruime cijfers. Foto: Jan Noorlandt

Genieten van dominant Kozakken Boys

WERKENDAM • Kozakken Boys had zaterdag een puike start. In een eenzijdige wedstrijd versloeg de equipe van trainer Scott Calderwood tegenstander Excelsior Maassluis met de rake cijfers: 3-0.

Grote man bij Kozakken Boys was zonder twijfel nieuwkomer Giovanni Büttner. De aanvaller nam alle drie de treffers voor zijn rekening. Büttner had er niet van durven dromen. “Inderdaad. De afgelopen wedstrijd ben ik uitgevallen met een kleine rugblessure. Ik heb even rust gepakt en ben goed hersteld. Ik had gezegd tegen de jongens: ‘Als ik terugkom, ga ik er zeker een of twee scoren’. Het zijn er drie geworden, dus mooier kan het niet zijn. Ik mag de bal nu mee naar huis nemen.”

Cornet geniet

Werkendammer Kevin Cornet kon ook terugkijken op een geslaagd optreden in zijn eerste competitiewedstrijd voor Kozakken Boys. “Ik heb ontzettend genoten. Ik ben terug in mijn eigen dorp en dan wil je heel graag slagen. Dan is het fijn als we het seizoen uitstekend beginnen. Ik denk dat ik het prima gedaan heb. Ik kan nog fitter worden en heb laten zien dat ik goed uit de voeten kan en met de mannen mee kan. Het kan altijd beter, maar een goed begin is het halve werk, zeg ik maar.”

Acht nieuwe spelers

Trainer Scott Calderwood had ook genoten van zijn ploeg. De trainer was ongelofelijk blij voor de spelers en de club. “Er stonden bij ons acht nieuwe spelers in het veld. Als je dan ziet hoe ze het deden tegen een degelijk Excelsior Maassluis, dan heb ik wel genoten van mijn ploeg. We zijn ook geen moment in de problemen geweest. We hebben gedomineerd en gespeeld zoals ik het graag zie. Ik ben dan ook heel tevreden”, aldus Calderwood. “Dit biedt ook perspectief. Als je kijkt hoe hard wij werken en de nul houden, dat is zo belangrijk in zo’n wedstrijd. Dat straalden wij ook uit, dat die bal er niet in zou gaan. We blokken en staan ervoor. Ik heb jongens gezien die er alles aan deden en helemaal kapot gingen. Daar geniet ik van.”

'Ik heb jongens gezien die er alles aan deden en helemaal kapot gingen'

Weinig weggegeven

Spits Lowie van Zundert, de topscorer van de voorbereiding, had weliswaar niet gescoord maar speelde wel een uitstekende wedstrijd. “We hebben weinig weggeven en we waren de dominante ploeg. De winst was dik verdiend. Ik heb echt genoten. Ik heb weliswaar niet gescoord, maar wel lekker gevoetbald”, glunderde Van Zundert, die pech had met een schot op de paal.

Dreigend

Van Zundert was vlak na het begin al dreigend. De spits werd duidelijk onderuit geschoffeld, maar scheidsrechter Teuben vond het geen strafschop waard. Halverwege de eerste helft had Van Zundert weer pech met een schot op de paal. Kozakken Boys bleef wel aandringen. En Kevin Cornet probeerde het ook maar eens. Zijn schot werd uit de kruising geranseld door keeper Tom Boks. De grootste kans was voor Van Zundert. De spits joeg vrij voor de keeper de bal echter hoog over. In de extra tijd viel eindelijk toch de 1-0. Giovanni Büttner schoot uit de draai raak. 

Plaagstootjes

Na de rust probeerde Excelsior Maasluis eindelijk uit de schulp te komen, maar Kozakken Boys ging vrolijk door. Het begon met een schot op de lat van Ugur Altintas. Even later na een snelle en goed uitgevoerde uitbraak was het wel 2-0. Van Zundert legde de bal breed op de vrije Büttner, die vrij kon binnen schieten en zijn tweede treffer aantekende.

Invaller Lars Hutten kreeg dankzij een weergaloze redding van keeper Tom Boks de 3-0 niet op het scorebord. Even later had Büttner meer succes. De aangever was Fabiaan Korporaal en Büttner kon de 3-0 en zijn derde treffer aantekenen. De laatste plaagstootjes van Excelsior Maassluis maakten geen indruk en de winst was binnen voor Kozakken Boys.