Omleidingen Vuelta op 20 augustus


ALTENA • De provinciale wegen N267 en N322 die La Vuelta Holanda op zaterdag 20 augustus aandoet zullen niet van 09.45 uur tot 15.45 uur afgesloten zijn, zoals eerder gecommuniceerd, maar daadwerkelijk van 12.15 uur tot 15.30 uur. 

Ook de rotondes op de route kan dan niet worden overgestoken. Alternatieve routes om in en uit Giessen, Andel, Veen en Wijk en Aalburg te komen staan op de website van gemeente Altena. Geadviseerd wordt de wegen rondom het parcours op 20 augustus zoveel mogelijk te vermijden.

Ongeveer een uur voordat de wielrenners passeren, zal ook de zogenaamde groene karavaan voorbijkomen. Deze reclamekaravaan is één van de meest in het oog springende onderdelen van een groot wielerevenement. Maar een traditionele optocht van auto’s die plastic gadgets uitdelen past niet bij de doelstellingen van La Vuelta Holanda. De Groene Karavaan is daarin een wereldprimeur. De voertuigen in de karavaan zijn niet alleen duurzaam, maar brengen ook een duurzame boodschap aan het publiek. Zo rijden alle voertuigen geheel emissieloos (elektrisch of op waterstof) en worden er enkel duurzame gadgets uitgedeeld.

De gemeente Altena heeft een speciale webpagina online gezet met informatie over de afsluitingen/omleidingen.

q www.gemeentealtena.nl/vuelta


Con Amore hervat repetities 

SLEEUWIJK • C.G.K. Con Amore hervat op maandag 22 augustus de repetities o.l.v. dirigent Jaap Kwakkel. Dit najaar, op zaterdagavond 12 november, hoopt het koor het 70-jarig jubileum te vieren met een feestelijk concert in de Ontmoetingskerk in Sleeuwijk. Con Amore nodigt een ieder die van zingen houdt uit om het koor te komen versterken. De repetities beginnen maandag 22 augustus en worden daarna elke maandag gehouden, van 20.00 uur tot 22.00 uur, in de Bolderik in Sleeuwijk.