donderdag 7 juli

Jaarafsluitingsconcert
19.00 uur, Kerkplein, Hank. Donderdag geeft muziekvereniging St. Caecilia een bijzonder buitenconcert. Tijdens het jaarafsluitingsconcert van het opleidingsorkest en het groot orkest zal ook de Blazersklas en de Bolder Bande van zich laten horen. Na het succes van de blazersklas op de Bolderik waren er kinderen die heel graag door wilden gaan met muziek maken. Deze kinderen vormen samen de Bolder Bande. Volgend schooljaar zal er in groep 6 weer een nieuwe blazersklas starten. Vanaf 19.00 uur begint het spektakel wat in het teken staat van Zuid-Amerikaanse klanken om al lekker in de stemming van de vakantie te komen.

zaterdag 9 juli

Zomer op Slot Loevestein
10.00 uur, Slot Loevestein, Loevestein 1, Poederoijen. Deze vakantie is er van alles te doen op Loevestein. Dagelijks mooie verhalen, elke woensdag een workshop en elke vrijdag oudhollandse spellen. Ook komen de kasteelschutters en de Meyden van Loevestein langs. Het thema is de Hollandse Waterlinie waarin je terug gaat naar 1672, hét rampjaar. Ons land wordt belaagd door een gecombineerde aanval van Engelsen en Fransen, gesteund door de Bisdommen van Keulen en Munster. Er wordt geplunderd, brand gesticht, gestolen en we blijven berooid achter. Om ervoor te zorgen dat we niet vaker op deze manier aangevallen worden, moet er een verdedigingsplan komen. Hoe kunnen wij ons land beschermen? De professionele museumgidsen vertellen je daar dagelijks over.

zondag 10 juli

Dansmiddag in Nieuwendijk
14.30 uur, Dorpshuis Tavenu, Singel 16A, Nieuwendijk. In de grote zaal van dorpshuis Tavenu in Nieuwendijk wordt iedere tweede zondagmiddag van de maand om 14.30 uur een dans- en contactmiddag voor paren én alleenstaanden georganiseerd. Op zondagmiddag 10 juli is de laatste Danssalon van dit seizoen. Na afloop serveert men een uitgebreid koud- en warmbuffet. Reserveren hoeft niet voor de de entree (7 euro p.p.), maar wel voor het koud- en warmbuffet na afloop (17,50 euro p.p.). Dit kan via sonjavanderleur39@gmail.com. Het is niet mogelijk om met pin te betalen.

woensdag 13 juli

Krijg de kleertjes
9.00 uur, Raadhuisplein 1, Woudrichem. KrijgdeKleertjes Altena houdt op woensdag 13 juli de laatste ruilochtend voor de zomerstop. Inloop is tussen 9.00 en 11.00 uur in De Werf, Raadhuisplein 1 in Woudrichem.

donderdag 14 juli

Samen Zingen in de Zomer
20.00 uur, Het Vlechtwerk, H.J. Roubosstraat 3, Werkendam. Op Deo volente donderdag 14 juli willen we, Bijbel Open Comité Werkendam, weer een midzomer-zangavond organiseren, waarbij we zingen vanuit onder andere de Johannes de Heer-bundel. Een mooie gelegenheid om onze Heer en Heiland groot te maken, er is ook ruimte om een getuigenis te geven. U bent dan van harte welkom in het Dorpshuis 'Het Vlechtwerk'. De avond begint om 20.00 uur.

zondag 4 september

StoryTrail stadswandeling
14.00 uur, Jan van der Heyden-lantaarn, Kriekenmarkt, Gorinchem. Een theatervoorstelling met de straten en stegen van Gorinchem als decor: dat is de StoryTrail stadswandeling. Op de eerste zondag van september kun je met verhalenverteller Hubertus door de mooiste vestingstad van Nederland wandelen. Onderweg vertelt hij je de spannendste sagen en legenden uit de stadshistorie. De StoryTrail stadswandeling Gorinchem begint op zondag 4 september om 14.00 uur. Reserveren is noodzakelijk en kan via de website www.StoryTrail.nl/stadswandeling/gorinchem. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL-337WHK en betaal slechts 15,50 euro per persoon. De stadswandeling kost voor kinderen 9,79 euro.

zaterdag 3 september

Altena Regatta
9.00 uur, Het Dijkje, Rijswijk. Dit jaar wordt de eerste Altena Regatta georganiseerd. Deze race zal op zaterdag 3 september met zelfgebouwde St. Ayles skiffs - vierpersoons roeiboten - worden geroeid op de afgedamde Maas ter hoogte van Het Dijkje in Rijswijk. De organisatie is in handen van Stichting Altena Regatta en kern Woudrichem. Meer informatie is te vinden op www.altenaregatta.nl.

zaterdag 24 september

Lego-event zoekt deelnemers
20.00 uur, dorpshuis Teratina, Eethen. Op zaterdag 24 september heeft men in de agenda van dorpshuis Teratina in Eethen een Lego-event gepland. Men zoekt mensen die graag hun collectie en vooral hun passie willen delen met anderen. Men is ook benieuwd naar eigen creaties. Stuur een app of bericht naar telefoonnummer 0651323861.

zaterdag 15 oktober

Altena StreekFestival
10.00 uur, Singel 16A, Nieuwendijk. Altena StreekFestival is een eendaags festival voor alle blaasorkesten in de omgeving van Altena en wordt gehouden in Nieuwendijk. Het festival vindt zijn oorsprong in 1972 en zal dit jaar zijn 49e editie beleven.