Open dag GeluksWerkplaats

HANK • Na enige tijd van voorbereidingen opent de GeluksWerkplaats Hank zijn deuren op zaterdag 9 juli aanstaande, tijdens een open dag van 10.00 tot 16.00 uur. De GeluksWerkplaats Hank is een initiatief van Wendy Bosch met ondersteuning van Anita van Bommel.

De GeluksWerkplaats is te vinden in het atelier van Wendy op Buitenkade 25 in Hank. Met de GeluksWerkplaats willen Wendy en Anita een helpende hand bieden bij het vinden van je geluk. Deze helpende hand wordt geboden tijdens de openingstijden: elke week op dinsdag en donderdag van 14.00 tot 16.00 uur. Je kunt vrij inlopen voor onder andere: een praatje, samen breien, samen haken, samen tekenen, samen kleuren, samen schilderen, kaarten maken enzovoort. Deze vrije inloop is gratis. Een vrijwillige bijdrage in het spaarvarken is altijd welkom. Op donderdag is er een workshop en cursusprogramma waar een wisselende bijdrage voor gevraagd zal worden afhankelijk van de benodigde materialen.

Een greep uit het aanbod van workshops en cursussen: leren breien, leren haken, leren een plantenhanger knopen, schilderen, tekenen, origami. Maar ook workshops op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en versterken van veerkracht, zoals afstemmen op eigen wijsheid en afstemmen op eigen kompas met behulp van de Tzolkin, een workshop TweeKracht en de Energy Game van TweeKracht.

Tijdens de open dag op zaterdag 9 juli kan er kennis gemaakt worden met Wendy en Anita en kan men kennis maken met alle activiteiten die er te doen zijn tijdens de vrije inloop uren op dinsdag en donderdag. Tevens is dan het cursusprogramma bekend voor de maanden juli en augustus.


Sponsorloop Woord en Daad

REGIO • Zeven meiden uit groep 8 van de School met de Bijbel uit Gameren, houden op vrijdag 8 juli een sponsorloop voor hun klas. Het doel van de sponsorloop is om met de opbrengst kinderen in Afrika te kunnen helpen. 

'We rennen rondjes om het Hertenkamp in Gameren. Daarmee proberen we zoveel mogelijk geld op te halen', vertellen de meiden. 'We hebben een eigen actie gestart op www.woordendaad.nl. Daar kunnen jullie ook op kijken. Het heet 'Help De Kinderen In Afrika'. We hebben nu al ongeveer 60 euro opgehaald. Ons doel is 1.000 euro en alles wat meer is, is altijd beter. We hebben een website, www.helpkindereninafrika.jouwweb.nl. Daar staat veel informatie en we hopen dat u ons wilt helpen dit doel te bereiken.'


Sportcafé Altena

ALMKERK • Op donderdag 7 juli organiseert Sportraad Altena het tweede sportcafé in het gemeentehuis in Almkerk. Alle sport- en beweegaanbieder in de gemeente Altena worden hiervoor uitgenodigd. Aanmelden kan via info@sportraadaltena.nl. 'Wat kan het sport- en leefstijlakkoord jou als sport- en beweegaanbieder brengen?' Dat is het thema van de avond.