vrijdag 1 juli

ZomerMuziek 2022
19.00 uur, Oude Kerkje, Kerkeinde 31, Sleeuwijk. Op 1 juli aanstaande vindt er om 19.00 uur weer een ZomerMuziek plaats, de jaarlijkse muziekavond als afsluiting van het cursusjaar. Kom genieten van leerlingen die enthousiast muziek voor dwarsfluit en blokfluit, gitaar, orgel en piano laten horen. In het Oude Kerkje, Kerkeinde 31 in Sleeuwijk, is de presentatie van de muzieklespraktijken van Marja van Heelsum, Herman des Bouvrie en Henk van Andel. De toegang voor deze avond is gratis en iedereen is van harte welkom.

Concert GOOK
19.45 uur, Grote Kerk, Groenmarkt 7, Gorinchem. Op vrijdag 1 juli geeft het Gorcums Opera- en Operette Koor, GOOK, alsnog het concert Varia Musica in de Grote Kerk in Gorinchem. Dit nadat het concert eerder werd afgelast vanwege ziekte. Het concert begint om 20.15 uur, de kerk is vanaf 19.45 uur open voor publiek. GOOK zingt bij dit eerste concert na de coronaperiode ‘oude’ stukken uit het koorrepertoire en nieuw-ingestudeerde stukken, waaronder het Slavenkoor, Ave Maria, Tebe poem en verschillende walsen, bijvoorbeeld uit Das Land des Lächelns en Gold und Silber. Een afwisselend programma dus, waarbij u van harte welkom geheten wordt. Kaarten kosten 20,00 euro per stuk en zijn verkrijgbaar via secretaris@gook.nl, of aan de ingang van de kerk tegen contante betaling. Kaarten die voor het concert van 21 mei waren gekocht, zijn natuurlijk nu ook geldig.

Zaterdag 2 juli

Alterna Tourtocht
9.00 uur, 't Verlaat, Het Verlaat 1, Almkerk. Stichting Altena Course organiseert zaterdag 2 juli voor de 27ste keer de bekende ‘Altena Tourtocht' voor klassieke voertuigen. Dit jaar met als extra thema ‘Transport'. Vanaf 9.00 uur verzamelen ze bij ‘t Verlaat in Almkerk, waar het publiek ze kan komen bewonderen. Om 11.15 uur is het vertrek voor een mooie route door Brabant en Gelderland.

zondag 3 juli

StoryTrail stadswandeling
11.00 uur, Jan van der Heyden-lantaarn, Kriekenmarkt, Gorinchem. De geschiedenis van Gorinchem beleven? Dat kan tijdens de StoryTrail stadswandeling op zondag 3 juli. Verhalenverteller Hubertus van Theatergezelschap Stadsavonturen neemt je mee op een tocht vol historische stadsverhalen. Hubertus neemt je eeuwen mee terug in de tijd. Je wandelt dwars door de rijke stadshistorie. Ga mee en geniet anderhalf uur lang van vertellingen vol avontuur, vaart en humor. De StoryTrail stadswandeling Gorinchem begint op zondag 3 juli om 11.00 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl/stadswandeling/gorinchem.

Kasteeltuinconcert
14.00 uur, Kasteel Dussen, Binnen 1-4, Dussen. Een bijzonder leuke traditie kan op 3 juli aanstaande - hopelijk - weer doorgaan. Want als altijd sluiten Fanfare Wilhelmina uit Dussen & St. Caecilia uit Hank het culturele seizoen van Stichting Vrienden Kasteel Dussen af met een kasteeltuinconcert. Zo kan men elkaar in zomerse, ongedwongen sfeer ontmoeten en tussen de muziek door, onder het genot van een drankje, een beetje bijpraten. Met het aloude kasteel onverstoorbaar op de achtergrond. Entree is gratis.

Lezing Slot Loevestein
14.30 uur, Slot Loevestein, Poederoijen. Wat doen we als de waterspiegel gaat stijgen? In de tentoonstelling Denkend aan water komen initiatiefnemers aan het woord die de relatie met water niet langer beschouwen als die met een vriend of vijand. Kunstenaarscollectief de Onkruidenier kijkt anders. Ze zoeken naar creatieve manieren waarop mens en natuur in de toekomst kunnen samenleven. Hoe kan het kweken van tomaten in een museum bijvoorbeeld helpen bij het bewaren van kunstwerken? Op zondag 3 juli is de vierde lezing in de waterreeks, waarin het collectief ‘de onkruidenier’ een lezing geeft over eten aanpassen op klimaatverandering. De lezing is inbegrepen bij een museumbezoek. Aanmelden kan via de website van Slot Loevestein.

zaterdag 9 juli

Vakantie op Slot Loevestein
10.00 uur, Slot Loevestein, Loevestein 1, Poederoijen. Deze vakantie is er van alles te doen op Loevestein. Dagelijks mooie verhalen, elke woensdag een workshop en elke vrijdag oudhollandse spellen. Ook komen de kasteelschutters en de Meyden van Loevestein langs. Het thema is de Hollandse Waterlinie waarin je terug gaat naar 1672, hét rampjaar. Ons land wordt belaagd door een gecombineerde aanval van Engelsen en Fransen, gesteund door de Bisdommen van Keulen en Munster. Er wordt geplunderd, brand gesticht, gestolen en we blijven berooid achter. Om ervoor te zorgen dat we niet vaker op deze manier aangevallen worden, moet er een verdedigingsplan komen. Hoe kunnen wij ons land beschermen? De professionele museumgidsen vertellen je daar dagelijks over.

zaterdag 24 september

Lego-event zoekt deelnemers
20.00 uur, dorpshuis Teratina, Eethen. Op zaterdag 24 september heeft men in de agenda van dorpshuis Teratina in Eethen een Lego-event gepland. Men zoekt mensen die graag hun collectie en vooral hun passie willen delen met anderen. Men is ook benieuwd naar eigen creaties. Stuur een app of bericht naar telefoonnummer 06-51323861.