• Kasteel Dussen.
• Kasteel Dussen. Foto: Jan van Dalen

Altena's Streekbierenfestival Dussen

DUSSEN • De sponsorcommissie van de jubilerende Fanfare Wilhelmina uit Dussen organiseert op zondag 26 juni een muzikaal streekbierenfestival in de mooie ambiance van de kasteeltuin te Dussen. 

Op deze dag staan er drie brouwers uit de regio, Woerkumer Bier, brouwerij Sint Crispijn en De Gebalde Vuist. Ook de fanfare, die dit jaar 125 jaar bestaat, heeft voor deze gelegenheid een eigen witbier laten brouwen door Woerkumer Bier. Het totaal aantal te proeven bieren ligt rond de twintig, zodat er voor ieders smaak wel een passend bier aanwezig zal zijn. Het gehele festival wordt uiteraard ook muzikaal omlijst met blaasmuziek. 

De aftrap vindt plaats door ’t Kapelleke uit Buurmalsen, hierna volgt Kapel Altena, een gelegenheidsgezelschap dat muziek ten gehore zal brengen passend bij een bierfestival, zoals we dat kennen bij onze oosterburen. De Dussense B.K. De Bloasmiesen maken er een compleet feest van door dweilmuziek ten gehore te brengen waar volop meegezongen en gedanst kan worden. ‘t Simpelfonisch Orkestje uit Oosterhout zal het feest compleet maken; ook de voorzitter van Fanfare Wilhelmina speelt in dit orkest mee. Het afsluitende optreden is dan weer voor B.K. De Bloasmiesen.

Het festival start om14.00 waarbij er muziekoptredens zijn van 14.30 tot 20.00 uur. Dit alles vindt plaats op het kasteelterrein van het kasteel in Dussen, Binnen 1. De toegang tot het festivalterrein is gratis.