• Katja Stam serveert op WK in Rome.
• Katja Stam serveert op WK in Rome. Foto: FIVB

Schoon en Stam uitgeschakeld op WK

WERKENDAM/REGIO • Beachvolleybalster Raïsa Schoon en haar partner Katje Stam zijn uitgeschakeld op het WK in Rome. 

Schoon en Stam, de aanvoerders van de wereldranglijst, verloren in de achtste finales van Taliqua Clancy en Mariafe Artacho Del Solar uit Australië. 

In de Italiaanse hoofdstad werd het 2-0 voor het Australische duo. De Nederlandse dames openden in de eerste set de score, maar zagen hun tegenstandsters al snel voorbij komen. Clancy en Mariafe wisten de set uiteindelijk overtuigend te winnen met 21-15. 

In de tweede set begonnen Schoon en Stam goed en ging het scoreverloop heen en weer. Halverwege de set bouwde het duo een mooie voorsprong op. Toen de set bijna ten einde kwam en Schoon en Stam bij 20-18 op setpoint stonden, werd het echter toch weer spannend. Clancy en Mariafe kwamen langszij en trokken uiteindelijk aan het langste eind met 23-21.

Schoon en Stam hadden in de groepsfase al hun wedstrijden zonder setverlies gewonnen en begonnen de knock-outfase ook met een zege in twee sets. Schoon en Stam waren in Rome als eerste geplaatst. Het duo debuteerde vorig jaar op de Olympische Spelen en won in maart een Elite 16-toernooi in Mexico. Daarna werd nog twee keer een finale gespeeld.