• Frenk Keukens kopt raak.
• Frenk Keukens kopt raak. Foto: Teus Admiraal

Kozakken Boys finalist in nacompetitie

Werkendam • Groots was het niet wat Kozakken Boys zaterdag op de mat bracht tegen DVS’33. Wellicht speelde de prangende tropische hitte op De Zwaaier een rol. De ‘Boys’ trokken na de eerdere 1-1 wel aan het langste eind tegen DVS’33 met 2-1 en kunnen zich opmaken voor de finale van de nacompetitie.

Trainer Michel Langerak vond het niet vreemd, dat het een zenuwslopend schouwspel was geweest.

“Je weet dat dit soort wedstrijden zenuwslopend zijn, maar dat geldt voor beide ploegen. We speelden niet groots, maar we waren wel uiterst effectief. Ik ben blij, dat we de overwinning over de streep hebben getrokken. Ik moet er niet aan denken, dat het nog verlengen zou worden. Dat had in deze hitte mensonterend geweest”, liet de trainer de 2-1 winst opgelucht binnen komen, nadat ook de zes minuten extra voorbij waren.

“We wilden druk vooruit zetten en vroeg de bal veroveren, maar daar kregen we geen grip op”, aldus de trainer, die de ‘Boys’ snel duidelijk probeerde te maken, wat terug te zakken.

Wijze raad

Het was een wijze raad van Langerak, al werd het niet veel beter. In de beginfase leek DVS’33 de thuisploeg al te overrompelen met drie kansen. De eerste was voor ex-prof Stef Nijland, die de verdediging van Kozakken Boys zijn hielen liet zien, maar gelukkig voorlangs schoot.

Nadat Nijland nog een keer gevaarlijk werd, had Kozakken Boys ook geluk, dat keeper Mike van de Meulenhof het antwoord had op de vrije inzet van Quincy Veenhof. Tegen het half uur begon Kozakken Boys pas een keer te ruiken aan het doel van DVS’33 na een voorzet van Mark Veenhoven. De inkopper van Johnny Lommers verdween echter naast de paal.

Gelijkmaker afgekeurd

Kort na het half uur was het wel raak bij de tweede mogelijkheid. De voorzet kwam op maat van Thomas Marijnissen en de opgekomen Frenk Keukens knikte de 1-0 binnen. De gelijkmaker van DVS’33 ging even later niet door vanwege een vermeende handsbal. Na de rust kwam DVS’33 ook beter uit de kleedkamer. Keeper Mike van de Meulenhof kreeg het ziedende schot van Quincy Veenhof maar half te pakken en had geluk, dat Benjamin Roemeon net niet bij de bal kwam. Op de volgende poging van Quincy Veenhof had keeper van Kozakken Boys echter geen antwoord. Met de 1-1 leek de wedstrijd vervolgens op een verlenging af te gaan stevenen.

Strafschop

Tot een inzet van Gwaeron Stout op een arm kwam van een verdediger van DVS'33. Met de strafschop wist Johnny Lommers wel raad voor de 2-1. Het werd nog een kwartier en zes minuten extra tijd nagel bijten voor de ‘Boys'. Nadat keeper Van de Meulenhof een laatste kopbal ook onschadelijk maakte, was de winst wel veilig en kon Kozakken Boys zich opmaken voor de finale van de nacompetitie deze week tegen GVVV.