ANWB AutoMaatje op 1 juli van start

ALTENA • ANWB AutoMaatje is sociaal vervoer. Deze dienst maakt het mogelijk voor minder mobiele inwoners van Altena om mee te blijven doen aan de maatschappij. Een vrijwillige bestuurder vervoert deze mensen naar een verjaardag, doktersbezoek of begeleidt hen bij een winkeluitje. Hiervoor betaalt men een kilometervergoeding van 35 cent per kilometer aan de chauffeur en eventuele parkeerkosten. 'Je neemt minimaal twee dagen van tevoren contact op met de ANWB AutoMaatje Matchmaker op maandag, woensdag op vrijdag tussen 9.00 uur en 12.00 uur', legt Trema het initiatief uit. 'Dit kan via telefoonnummer 0183-745260 of via e-mail: automaatje.altena@trema.org.'


Feestelijk jubileum voor Dac Sleeuwijk

SLEEUWIJK • Dagactiviteitencentrum (Dac) Sleeuwijk, een dagbestedingslocatie van Syndion aan de Hoogjens in Sleeuwijk, stond maandag 23 mei op feestelijke wijze stil bij het 12,5 jarig jubileum.

Zoals het hoort op een feestdag begon de dag met gebak. Maar daar bleef het niet bij. Tijdens de lunch werden de cliënten getrakteerd op friet en een snack van, in de regio alom bekend, Friet van Aniet. Muzikanten Bert Verschoor en Ine Blom van Drieërlei kwamen naar het Dac om samen met de cliënten muziek te maken. Ook ouders, verzorgers en verwanten werden natuurlijk bij het feest betrokken. Iedereen kijkt terug op een geslaagde dag. 

Syndion, een organisatie voor mensen met een beperking en niet aangeboren hersenletsel, biedt op Dac Sleeuwijk arbeidsmatige en belevingsgerichte activiteiten aan cliënten die veel structuur, nabijheid, begeleiding en/of intensieve zorg vragen. Dac Sleeuwijk heeft verschillende groepen met een eigen activiteitenaanbod. De huishoudelijke dienstverlening verzorgt elke dag koffie en thee en regelmatig lunch voor de groepen. De groengroep werkt zowel buiten als binnen. Buiten is een kleine moestuin aangelegd waar groente worden verbouwd. In het gebouw is ook een snoezelruimte aanwezig, waar cliënten zich heerlijk kunnen ontspannen. Om alle activiteiten mogelijk te maken, maakt Dac Sleeuwijk gebruik van vrijwilligers. Op dit moment is Dac Sleeuwijk op zoek naar fiets- en/of wandelvrijwilligers. Mensen die het leuk lijkt om op Dac Sleeuwijk aan de slag te gaan, mogen contact opnemen met de locatie voor een vrijblijvende kennismaking. Dit kan via 0183-301215. 


Rikken bij NOAD'32

WIJK EN AALBURG • Het rikseizoen wordt met één avond verlengd. Op woensdag 15 juni is het de laatste keer 'rikken' in de feesttent bij NOAD'32 in Wijk en Aalburg. Aanvang 19.30 uur, inschrijven is mogelijk vanaf 19.15 uur.


Kienen in Dussen

Dussen • Op zaterdag 11 juni is het weer kienen in ‘de Dussenaar', Wilhelminaplantsoen 1 in Dussen. De zaal opent om 19.00 uur. Er wordt gespeeld vanaf 20.00 uur.