• Kemphanen Sleeuwijk en Altena in boeiende derby naar 2-2.
• Kemphanen Sleeuwijk en Altena in boeiende derby naar 2-2. Foto: Jan Noorlandt

Sleeuwijk • Op het spel stond alleen nog de eer in de derby tussen Sleeuwijk en Altena. Voorop stond vooral het afscheid bij Altena van tien spelers. Sleeuwijk wilde met opgeheven hoofd afscheid nemen van de tweede klasse.

De kemphanen Sleeuwijk en Altena stapten na een boeiend schouwspel met de 2-2 deling broederlijk van het veld en konden zich ontspannen in de door Sleeuwijk georganiseerde beachparty. “Het verliep volgens de tendens van dit seizoen”, stelde Hoeke, die dit seizoen met Altena de kampioen werd van de gelijke spelen. “We eindigen nu op de vijfde plek. Dat is zeker de plek waar we hadden moeten eindigen”, aldus Hoeke, die evenals tien anderen zijn laatste wedstrijd voor Altena speelde. “Dat voelt wel vervelend. En paar geleden kwam ik hier terug om lekker uit te voetballen. Helaas valt het hele team uit elkaar”, aldus de Nieuwendijker, die zelf vertrekt naar GRC 14. “Het gros van het elftal vertrekt. Dat bracht mij ook tot de beslissing om te vertrekken. Ik heb de beslissing nog lang uitgesteld. Maar ja, op een gegeven moment gaat iedereen om je heen weg. Dan maak je die keuze.” 

Laatste derby

In de voorlopig laatste derby tussen beide kemphanen, wilde Sleeuwijk er duidelijk nog iets van maken. Al in de zevende minuut openden de vurig gestarte Roefbewoners de score. De ver uitkomende keeper Kai Hazenberg kopte de bal in de voeten van Jesse Rombouts, die razendsnel doorschakelde naar Lars Branderhorst, die de bal met een boog in het lege Nieuwendijkse doel liet ploffen. Het gevolg was dat Altena het tempo opschroefde. Jorik Zuidweg was twee keer dichtbij bij gelijkmaker, maar verprutste de opgelegde kansen. Drie minuten voor de rust hadden de Nieuwendijkers de 1-1 eindelijk te pakken na een onderschepte terugspeelbal, waarbij Johnny Schouten koeltjes afwerkte. Ook na de rust bleef het boeiend. Binnen de minuut stond Sleeuwijk op 2-1, nadat Jeffrey Molhoek raak kopte. Dus moest Altena weer in de achtervolging. Halverwege de tweede helft was het weer gelijk, nadat Julian Geelhoedt zich meldde voor de 2-2. Daarmee waren ploegen wel tevreden. De vuurkracht was op. 

Dit was het 

“Dit was het”, aldus de evenals tien spelers vertrekkende trainer Johan van der Werff, die overstapt van Altena naar een mooie uitdaging bij Kozakken Boys als technisch directeur. “De avond ervoor hadden we al afscheid genomen van elkaar met een etentje. Het was allemaal wat minder scherp vandaag. Als we volledig gefocust waren, hadden we deze pot wel gewonnen. “Het voelt wel apart als je vertrekt. Ik heb aan een mooie ploeg gebouwd. Helaas valt dat nu uit elkaar, maar de jongens hebben zich goed ontwikkeld, waardoor ze een stapje hoger gaan. Ergens is dat ook een compliment aan ons als staf. We hebben hier nog een feestje en zo hoort het ook op dit niveau. Ik begrijp, dat het vervelend is voor Altena. Ze moeten aan een hele nieuwe ploeg gaan bouwen. Ik heb ook gezegd. Steek je energie in de jongens, die blijven en bouw aan een nieuwe ploeg. Dan komt het zeker wel weer goed. Het had toch een utopie geweest om deze jongens tien jaar bij elkaar te houden.”

Degradatie

Collega Antoine van Pelt van het gedegradeerde Sleeuwijk: "Ik ben natuurlijk niet blij met de degradatie, maar dat is een feit. De laatste maanden vielen er jongens weg door blessures, maar daar ga ik me niet achter verschuilen. Het is een feit, dat je dan iets te smal bent en fysiek te kort komt. De degradatie is in zoverre een klap, dat de meeste jongens vlieguren hebben gemaakt en het had leuk geweest als we volgend seizoen weer deze derby's hadden gehad. We waren ook zeker niet het lelijke eendje van de tweede klasse. Voetballend konden we ons wel onderscheiden, maar in sommige wedstrijden wordt er meer gevraagd. Dat hadden we niet in ons. Degradatie is een teleurstelling, maar we zijn niet aan alle kanten weg gespeeld. We moeten alles weer bij elkaar rapen. Nu is het even treuren, maar volgend seizoen moeten we vol gas gaan voor de bovenste plaatsen in de derde klasse.”