donderdag 2 juni

Pinkstermusical
19.00 uur, Hervormde Kerk, Kerkstraat 14, Almkerk. Op donderdag 2 juni spelen leerlingen van basisschool De Halm de pinkstermusical “De Wind steekt op”. De voorstelling begint om 19.00 uur en vindt plaats in de Hervormde Kerk. Iedereen is van harte welkom.

zaterdag 4 juni

Pinksteren op Slot Loevestein
10.00 uur, Slot Loevestein, Poederoijen. Dit Pinksterweekend is er weer van alles te doen op Slot Loevestein. Het thema van de Dag van het Kasteel is ‘Rampjaar 1672: een ramp is van alle tijden’. Dit weekend is er genoeg te ontdekken over water en rampen op Loevestein. De enthousiaste museumgidsen vertellen daar graag over.

zondag 5 juni

StoryTrail stadswandeling
14.00, Jan van der Heyden-lantaarn, Kriekenmarkt, Gorinchem. Een avontuurlijke ontdekkingsreis vol sagen, legenden en historische verhalen: dat is de StoryTrail stadswandeling Gorinchem. Op zondag 5 en zondag 12 juni neemt één van de vertellers van Theatergezelschap Stadsavonturen je mee naar het verre verleden. De StoryTrail stadswandeling Gorinchem begint om 14.00 uur. Reserveren is noodzakelijk.

maandag 6 juni

Kastelendag in Dussen
11.00 uur, Kasteel Dussen, Binnen 1-4, Dussen. Op maandag 6 juni, Tweede Pinksterdag, is het als vanouds een feestelijke dag in Dussen. Want dan kan de poort van het kasteel en de kasteeltuin weer open voor de Kastelendag. Het thema is dan ook niet voor niets 'Terug van weggeweest, pareltjes van toen'. Er is voor jong en oud weer van alles te beleven in en om het kasteel.

c.

zondag 12 juni

StoryTrail stadswandeling
14.00, Jan van der Heyden-lantaarn, Kriekenmarkt, Gorinchem. Een avontuurlijke ontdekkingsreis vol sagen, legenden en historische verhalen: dat is de StoryTrail stadswandeling Gorinchem. De StoryTrail stadswandeling Gorinchem begint om 14.00 uur. Reserveren is noodzakelijk.

Lezing op Slot Loevestein
14.30 uur, Slot Loevestein, Poederoijen. Slot Loevestein en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wat kunnen we leren over de bouw van Loevestein met betrekking tot water? Haro van Galen vertelt over de architectonische bouw in en om Loevestein. De lezing is inbegrepen bij een museumbezoek en begint om 14.30 uur. Aanmelden kan via de website.

vrijdag 17 juni

Boekenbeurs Sleeuwijk
19.00 uur, Ontmoetingskerk, Notenlaan 69, Sleeuwijk. Verkoop van tweedehandsboeken op vrijdagavond 17 juni tussen 19.00 en 22.00 uur en op zaterdag 18 juni van 10.00 tot 15.00 uur. De opbrengst is voor een aantal goede doelen zoals World Servants.

Bingo in Eethen
19.00 uur, Dorpshuis Teratina, Eethen. Op vrijdag 17 juni hebben wij onze afsluitende bingo. De zaal is open om 19.00 uur en we gaan spelen om 20.00 uur. In de pauze is er een verloting met mooie prijzen, Volgende bingoavond is na de vakantietijd op 16 september.

zaterdag 18 juni

Rommelmarkt Meerkerk
8.30 uur, Ichthuskerk, Burgemeester Sloblaan 23, Meerkerk. Zaterdag 18 juni aanstaande, is het weer bazaar/rommelmarkt in en rondom de Ichthuskerk in Meerkerk (tegenover de watertoren). De markt is van 8.30 uur tot 13.00 uur. Een deel van de opbrengst van de bazaar gaat naar War Child.

Plantenfestijn Groei & Bloei
10.00 uur, Nieuwevaart 62, Sprang-Capelle. Op zaterdag 18 juni organiseert Groei & Bloei De Langstraat een plantenfestijn. Dit gezellige festijn zal worden gehouden in de showtuin van kwekerij Struijk, Nieuwevaart 62 in Sprang-Capelle, van 10.00 tot 16.00 uur. Entree is gratis. Volg de bordjes richting de locatie, op de Maasroute afslag 36 Dussen/Sprang-Capelle.

zaterdag 25 juni

Vrouwendag 25 juni
9.30 uur, Gereformeerde kerk, Waardhuizen 24, Waardhuizen. In het prachtige vernieuwde kerkgebouw in Waardhuizen staan op 25 juni de deuren wagen wijd open. Er wordt dan een vrouwendag georganiseerd, met als thema 'Bij God is alles mogelijk'. Meer informatie vind je op www.liefsvankarin.nl/i/vrouwendag of stuur een mail naar karin.loeff@outlook.com.

zondag 26 juni

Altena's streekbierenfestival
14.00 uur, Kasteel Dussen, Binnen 1-4, Dussen. Zondag 26 juni organiseert Fanfare Wilhelmina Dussen het eerste Altena's streekbierenfestival. Kom genieten van heerlijke streekbieren, muziek, hapjes en meer op de prachtige locatie Kasteel Dussen. Aanvang is om 14.00 uur op Kasteel Dussen.

zondag 3 juli

Lezing Slot Loevestein
14.30 uur, Slot Loevestein, Poederoijen. In de tentoonstelling Denkend aan water komen initiatiefnemers aan het woord die de relatie met water niet langer beschouwen als die met een vriend of vijand. Kunstenaarscollectief de Onkruidenier kijkt anders. De lezing is inbegrepen bij een museumbezoek. Aanmelden via website.