Zeillessen voor jeugd

woudrichem • Watersportvereniging Woudrichem verzorgt vanaf juni tot en met oktober weer zeilcursussen op diverse niveaus en in verschillende boten.

Een cursus bestaat uit tien lessen van anderhalf uur op zondagochtend en een zeilkamp in een weekend. Er is een beginnerscursus (CWO1), een vervolgcursus (CWO2) en een gevorderde cursus (CWO3). In de zomervakantie wordt geen zeilles gegeven. Vanaf 8 jaar kan worden gezeild in een optimist. Dit is een boot waar je alleen in zeilt. WSV Woudrichem beschikt over zestien optimisten. Tot ongeveer 14 jaar kun je prima in een Optimist zeilen. 

Daarna wordt het tijd om over te stappen in een andere boot. Bijvoorbeeld in de snellere zwaardboot. Sinds twee jaar biedt men ook zeillessen in Lasers aan. Zeilen in een zwaardboot, waar de Lasers onder vallen, is heel spectaculair. WSV Woudrichem verzorgt ook zeillessen in een kielboot. 

Iedere zeilles begint met theorie, daarna gaan deelnemers het water op. Voor deelname aan de zeillessen zijn minimaal de zwemdiploma's A en B vereist.

q www.wsv-woudrichem.nl