Kozakken Boys komt van koude kermis thuis

Regio • Kozakken Boys kwam zaterdag van een koude kermis thuis met de 1-1 bij Rijnsburgse Boys. 

De Werkendammers haalden wel een punt, maar concurrent TEC, waar de ‘Boys’ zich op richten om nog op een veilige plaats te komen, won met 2-0 van Jong Volendam. Daarmee liep het verschil op de ranglijst op naar zeven punten. Een hele dunne strohalm dus voor de ‘Boys’, die na donderdag nog twee wedstrijden te gaan hebben. De andere concurrent De Treffers staat weliswaar op zes punten verschil, maar er zal een groot wonder moeten gebeuren, wil Kozakken Boys het nog gaan redden om die bij te halen. 

“De nacompetitie tegen degradatie komt steeds dichterbij”, moest trainer Michel Langerak erkennen, die zich nog even richtte op de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. Kozakken Boys zag een 0-1 voorsprong uit een vrije trap van Lars Hutten in de slotminuten nog verdampen tot 1-1. “Dat Rijnsburgse Boys in de 92e minuut nog langszij komt, voelt wel als een nederlaag, maar dat is het niet”, vond de trainer van Kozakken Boys. 

“Een feit is het nu wel, dat het heel lastig wordt om de concurrentie nog bij te halen, maar dat is niks nieuws. We hebben prima gespeeld en er is een goeie teamspirit. Alleen beloonden we onszelf niet om de drie punten mee naar huis te nemen.”

Komende zaterdag speelt Kozakken Boys een uitwedstrijd bij SVV Scheveningen.