Dag van het Kasteel in Dussen

Dussen • Op maandag 6 juni, Tweede Pinksterdag is het als vanouds een feestelijke dag in Dussen. Dan kan de poort van het kasteel en de kasteeltuin weer open voor de kastelendag. Het thema is dan ook niet voor niets: Terug van weggeweest … pareltjes van toen.

Er is voor jong en oud weer van alles te beleven in en om het kasteel. Bezoekers kunnen zich laten meenemen naar vervlogen tijden, luisteren naar de verhalen van toen en de voormalige bewoners van het kasteel ontmoeten. Het belooft weer een dag vol gezelligheid en plezier te worden. Er zijn natuurlijk volop kinderactiviteiten, demonstraties van onder meer de Heeren van Altena, miniatuurboten op de gracht, een lekker hapje en drankje en er is livemuziek van Laura & Eibe. Kortom: een ouderwets feestelijke kastelendag, terug van weggeweest.

Het kasteel is open van 11.00 uur tot 17.00 uur en de toegang is gratis voor kinderen tot en met 3 jaar en houders van een vriendenpas. Kinderen vanaf 4 jaar betalen €4. Iedereen vanaf 13 jaar betaalt €8.

q  www.kasteel-dussen.nl


Sluiting in verband met feestdagen

Altena • Het gemeentehuis en de milieustations in Giessen en Werkendam zijn gesloten op donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) en maandag 6 juni (Tweede Pinksterdag).


Enquête verduurzamen begraafplaatsen

Altena • De gemeente Altena wil graag de mening van inwoners horen over het meer natuurvriendelijk inrichten van begraafplaatsen. Via https://aandeslag.gemeentealtena.nl kunnen inwoners de enquête invullen. Aan de hand van de resultaten, maakt de gemeente eerst plannen voor de begraafplaatsen in Sleeuwijk en Genderen. Later volgen de andere begraafplaatsen.