Schriftelijke vragen dierenpark Veen

Veen • Tussen appartementencomplexen de Vlaeshoff en De Venehof in, ligt het terrein van het dierenpark Veen. Afgelopen week lieten de beheerders via de media weten dat zij al verschillende keren bij de gemeente aan de bel hebben getrokken, omdat een nieuw dierenverblijf hard nodig is. Er ligt volgens de beheerders een compleet plan en ze willen weten waar ze aan toe zijn. De VVD-fractie vraagt zich af of de geschetste situatie klopt en stelde hierover schriftelijke vragen aan het college.

De VVD vraagt het college onder meer of het klopt dat er al vanaf de voormalige gemeente Aalburg geprobeerd wordt om een nieuw dierenverblijf bij het dierenpark in Veen te realiseren en waarom dit tot dusver niet gelukt is. De fractie besluit de schriftelijke vragen met de slotvraag of het mogelijk is om met gebruik van het kernbudget Veen nieuwe huisvesting te realiseren voor een nieuw dierenverblijf en of dit samen met de vrijwilligers van dierenpark Veen opgepakt kan worden. De verwachting is dat het college de vragen uiterlijk op 7 juni beantwoord heeft.


Natuurinclusief Altena zoekt hulp

Sleeuwijk • De vrijwilligers van het Vlietparkje in Sleeuwijk hebben de afgelopen dagen keihard gewerkt om de nodige maaiwerkzaamheden uit te voeren. Ondanks de hevige droogte groeit het gras in het parkje ongelooflijk snel. Door de lage ligging blijft het vochtig en droogt de bodem minder uit.

Door de inzet van vrijwilligers kan de werkgroep maatwerk leveren in het parkje, dat een veel gunstiger effect heeft op de biodiversiteit, ten opzichte van traditioneel beheer. 'Uiteraard is dit arbeidsintensiever waardoor wij op zoek zijn naar versterking. Ben je graag buiten aan het werk en wil je meerwaarde creëren voor de natuur en de buurt, neem dan contact met ons op via natuurinclusiefaltena@gmail.com', schrijven ze op hun Facebookpagina.