vrijdag 20 mei

Bingo in Eethen
19.00 uur, Dorpshuis Teratina, De Korten Bruggert 7, Eethen. Op vrijdag 20 mei is er bingo in dorpshuis Teratina in Eethen. De zaal is open om 19.00 uur het spel begint om 20.00 uur. In de pauze is er een verloting.

zaterdag 21 mei

Rommelmarkt Bruchem
9.00 uur, Kosterijstraat, Bruchem. Op zaterdag 21 mei 2022 van 9.00 tot 15.00 uur vindt in het centrum van Bruchem rond het Kerkplein en de Kosterijstraat weer de grootste rommelmarkt van de regio plaats, dit maal voor de veertigste keer. De opbrengst is bestemd voor de Bruchemse kerk en voor verschillende missionaire en diaconale doelen in binnen- en buitenland. Heerlijk snuffelen langs de circa honderd kramen met een overweldigend aanbod. Én genieten van de sfeer en de uitgebreide catering, met onder andere de bekende vers gemaakte Bruchemse aardbeienvlaaitjes. De toegang is gratis. Ook is er weer gratis parkeren, waarvoor een groot parkeerterrein is ingericht aan de Krangstraat.

Projectochtend HOPPAS
10.00 uur, Woudrichem, HOPPAS Kinderopvang, Baljuw 1. HOPPAS Kinderopvang organiseert op 21 mei een projectochtend. Tussen 10.00 uur en 12.00 uur is iedereen van harte welkom om samen met de kinderen op safari te gaan, een ritje te maken in de BSO-bus, zich te laten schminken, te springen op het springkussen en een rondleiding door het pand te krijgen.

Eurovision Songfestival in Concert
20.00 uur, Uitwijk, De Hoogt. Op zaterdag 21 mei organiseert Fanfare Juliana uit Uitwijk: Eurovision Songfestival in concert. Deze avond worden bekende songfestivalliedjes ten gehore gebracht door het A- en B-orkest van Juliana, band The Classmate Groove en de Zangnichtjes. Het concert begint om 20:00 uur in De Hoogt in Uitwijk. Toegang is gratis.

Concert in Grote Kerk
20.15 uur, Grote Kerk, Groenmarkt 7, Gorinchem. Op zaterdag 21 mei geeft het Gorcums Opera- en Operette Koor, GOOK, een concert in de Grote Kerk in Gorinchem. Het concert begint om 20.15 uur, de kerk is vanaf 19.45 uur open voor publiek.
GOOK zingt bij dit eerste concert na de coronatijd ‘oude’ stukken uit het koorrepertoire en nieuw-ingestudeerde stukken, onder andere het Slavenkoor, Ave Maria, Tebe poem en verschillende walsen, bijvoorbeeld uit Das Land des Lächelns en Gold und Silber. Een afwisselend programma dus, waarbij men u van harte welkom heet. Kaarten à twintig euro zijn verkrijgbaar via secretaris@gook.nl, of op 21 mei aan de ingang van de kerk tegen contante betaling.

donderdag 26 mei

MEGA Snuffelmarkt Gorinchem
9.00, Evenementenhal Gorinchem, Franklinweg 2, Gorinchem. Op Hemelvaartsdag organiseert men in de Evenementenhal Gorinchem een MEGA snuffelmarkt. Vanaf 9.00 uur staan vijfhonderd kramen opgesteld, waar duizenden tweedehands spullen worden aangeboden. Leuke dingen, gekke dingen, kostbare en handige dingen, zomaar of voor 'de heb'. Oude lp’s van in vergetelheid geraakte sterren, complete serviezen, een leuk kastje om nog op te knappen, mooie curiosa en verzamelspullen, kortom een mix van allerlei oude en gebruikte spullen. De snuffelmarkt is geopend van 9.00 tot 16.30 uur. De toegang bedraagt 4,50 euro voor volwassenen, kinderen onder begeleiding tot en met 12 jaar zijn gratis. Parkeren is ook gratis.

zaterdag 28 mei

Werelderfgoed in Altena: Fort Giessen
14.00 uur, Giessensesteeg 2, Giessen. Zin om even te wandelen? Of om een tentoonstelling te bekijken over de Eerste Wereldoorlog in Altena en de rol van de forten hierin? Of misschien wel in een rondleiding? Het kan allemaal op Fort Giessen, werelderfgoed van Unesco. Toegang is gratis, de rondleiding start om 14.00 uur. Voor meer informatie: www.fortbijgiessen.nl.

Hilltop Howlers in Xinix
21.00 uur, Xinix, Doornseweg 2B, Nieuwendijk Zaterdag 28 mei staan de Hilltop Howlers op het Xinix-podium. Onvervalste rootsmuziek rechtstreeks uit The Boogie Barn, een repetitie schuur gebouwd uit dikke veldkeien en afgepelde boomstammen die op een diep verscholen plek in de Achterhoek staat. Op deze plek werden de nummers van de band geschreven, geoefend en opgenomen en nu ligt er een gloednieuwe plaat ‘Gloria' die de ziel van die Boogie Barn in zich draagt. Southern Rock & Soul uit het oosten van het land. Muzikaal gezien ergens in het grensgebied tussen The Black Crowes, Rolling Stones en Lynyrd Skynyrd. Met voormalige bandleden van: Jovink, Automatic Sam, Bloody Honkies, Backcorner Boogie Band. Xinix gaat om 21.00 uur open, de band speelt vanaf ongeveer 21.30 uur. Entreeprijzen: jeugdleden 7,00 euro, leden 8,00 euro en niet-leden 9,00 euro.

zondag 29 mei

Golfevenement voor singles
11.00 uur, Almkerk, Golfpark Almkreek.SingleGolfers.nl organiseert een golfwedstrijd op de golfbaan van Golfpark Almkreek. Het evenement is speciaal bedoeld voor singles en sportsingles (spelers waarvan de partner niet golft). De golfdag begint om 11.00 met koffie/ thee en lekkernij en de wedstrijd start om 12.00 uur. Aan het einde van de golfdag is er ter afsluiting een gezellig diner. Meer informatie op www.singlegolfers.nl/kalender. Alle single golfers ongeacht leeftijd en handicap zijn welkom deel te nemen.

Tentdienst
15.00 uur, Wijk en Aalburg, Wilhelmina26.Wilhelmina26 organiseert op zondag 29 mei om 15.00 uur een tentdienst. Bert-Jan Mouw zal spreken over ‘Teamspirit' en ‘Wat gelovigen van voetballers kunnen leren'.