Altena stuit opmars van Heukelum

NIEUWENDIJK • Altena liet zich dinsdag goed zien bij Heukelum. De Nieuwendijkers kwamen tot een 0-3 overwinning. Nadat Jorik Zuidweg in zijn gezicht werd geraakt, ging de bal op de stip. Johnny Schouten benutte de strafschop voor de 0-1. Na de rust scoorde Patrick Zwart uit een uitgespeelde aanval de 0-2. Daarmee was de koek nog niet op, al miste Patrick Zwart wel een strafschop. Tenslotte maakte Ali Mahamed het wel af naar 0-3. Rest nog te vermelden dat Rob de Groot een uitstekende wedstrijd keepte.

Knokkend Almkerk vloert Sliedrecht

ALMKERK • Almkerk versloeg dinsdagavond verrassend hoogvlieger Sliedrecht met 3-1. Al in de eerste minuut schoot Dennis Verhoef tegen de onderkant van de lat en maakte Sliedrecht direct duidelijk dat het de lijn van afgelopen zaterdag wilde doortrekken. Binnen tien minuten waren de rollen echter omgedraaid. Met wat hulp van scheidsrechter Ron Collé, die toeliet dat de Sliedrechtse goalie met de bal over de doellijn werd gedrukt, kwam Almkerk onverwacht aan de leiding. Vlak voor rust kon Roy van 't Hoog de gelijkmaker binnenschieten na een pass van Rodney Huijgen. In de allereerste minuut van de tweede helft kreeg Almkerk een strafschop die door Jelle Stalenhoef werd benut, 2-1. Daarna was het hoofdzakelijk Sliedrecht wat de klok sloeg, maar Almkerk toonde inzet en vechtlust, waar Sliedrecht maar moeilijk mee kon omgaan. Tien minuten voor tijd besliste Areano van Seters de wedstrijd met de 3-1.