zaterdag 14 mei

Plantenruilbeurs Groei en Bloei
9.30 uur, W. de Vries Robbéweg 27, Gorinchem. Groei en Bloei afdeling Gorinchem houdt op zaterdag 14 mei een planten- zaden en stekjesruilbeurs. De ruilbeurs wordt gehouden bij het Vita College, W. de Vries Robbéweg 27 in Gorinchem. Vanaf 9.30 uur kunnen de planten worden uitgestald en bekeken. Om 10.00 uur start de ruilbeurs en wisselen de planten van eigenaar. De toegang is gratis.

Open dag Eendenkooi Pompveld
10.00 uur, Midgraaf 27, Babyloniënbroek. Op zaterdag 14 mei 2022, van 10.00 tot 16.00 uur, organiseert Brabants Landschap een open dag op de eendenkooi in het Pompveld, midden in het Land van Heusden en Altena. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Er is wat te eten en te drinken. De ingang van het gebied is bij Midgraaf 27 in Babyloniënbroek.

Fort Giessen is open
14.00 uur, Giessensesteeg 2, Giessen. Heeft u zin om even te wandelen? Of om een tentoonstelling te bekijken over de Eerste Wereldoorlog in Altena en de rol van de forten hierin? Of misschien wilt u wel met een rondleiding mee? Het kan allemaal op Fort Giessen, werelderfgoed van Unesco. Toegang is gratis, de rondleiding start om 14.00 uur. Voor meer informatie: www.fortbijgiessen.nl.

vrijdag 20 mei

Bingo in Eethen
19.00 uur, Dorpshuis Teratina, De Korten Bruggert 7, Eethen. Op vrijdag 20 mei is er bingo in dorpshuis Teratina in Eethen. De zaal is open om 19.00 uur het spel begint om 20.00 uur. In de pauze is er een verloting.

zaterdag 21 mei

Rommelmarkt Bruchem
9.00 uur, Kosterijstraat, Bruchem. Op zaterdag 21 mei 2022 van 9.00 tot 15.00 uur vindt in het centrum van Bruchem rond het Kerkplein en de Kosterijstraat weer de grootste rommelmarkt van de regio plaats. De toegang is gratis. Ook is er weer gratis parkeren, waarvoor een groot parkeerterrein is ingericht aan de Krangstraat.

Concert Grote Kerk in Gorinchem
20.15 uur, Grote Kerk, Groenmarkt 7, Gorinchem. Op zaterdag 21 mei geeft het Gorcums Opera- en Operette Koor, GOOK, een concert in de Grote Kerk in Gorinchem. Het concert begint om 20.15 uur, de kerk is vanaf 19.45 uur open voor publiek. Kaarten à twintig euro zijn verkrijgbaar via secretaris@gook.nl, of op 21 mei aan de ingang van de kerk tegen contante betaling.

donderdag 26 mei

MEGA Snuffelmarkt Gorinchem
9.00, Evenementenhal Gorinchem, Franklinweg 2, Gorinchem. Op Hemelvaartsdag 26 mei organiseert men in de Evenementenhal Gorinchem een MEGA snuffelmarkt. Vanaf 9.00 uur staan vijfhonderd kramen opgesteld waar duizenden tweedehands spullen worden aangeboden. De snuffelmarkt is geopend van 9.00 tot 16.30 uur. De toegang bedraagt 4,50 euro voor volwassenen, kinderen onder geleide tot en met 12 jaar zijn gratis. Parkeren is ook gratis.

zaterdag 28 mei

Werelderfgoed in Altena: Fort Giessen
14.00 uur, Giessensesteeg 2, Giessen. Heeft u zin om even te wandelen? Of om een tentoonstelling te bekijken over de Eerste Wereldoorlog in Altena en de rol van de forten hierin? Of misschien wilt u wel met een rondleiding mee? Het kan allemaal op Fort Giessen, werelderfgoed van Unesco. Toegang is gratis, de rondleiding start om 14.00 uur. Voor meer informatie: www.fortbijgiessen.nl.

zondag 5 juni

StoryTrail stadswandeling Gorinchem
14.00, Jan van der Heyden-lantaarn, Kriekenmarkt, Gorinchem. Een avontuurlijke ontdekkingsreis vol sagen, legenden en historische verhalen: dat is de StoryTrail stadswandeling Gorinchem. De StoryTrail stadswandeling Gorinchem begint om 14.00 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl/stadswandeling/gorinchem.

zondag 12 juni

StoryTrail stadswandeling Gorinchem
14.00, Jan van der Heyden-lantaarn, Kriekenmarkt, Gorinchem. In het prachtige decor van de oude binnenstad laat de verhalenverteller je kennismaken met de helden en schurken uit de woelige stadsgeschiedenis. De StoryTrail stadswandeling Gorinchem begint om 14.00 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl/stadswandeling/gorinchem.

zaterdag 25 juni

Vrouwendag 25 juni
9.30 uur, Gereformeerde kerk, Waardhuizen 24, Waardhuizen. In het prachtige vernieuwde kerkgebouw in Waardhuizen staan op 25 juni de deuren wagen wijd open. Er wordt dan een vrouwendag georganiseerd, met als thema 'Bij God is alles mogelijk'. Meer informatie vind je op www.liefsvankarin.nl/i/vrouwendag of stuur een mail naar karin.loeff@outlook.com.

zondag 26 juni

Altena's streekbierenfestival
14.00 uur, Kasteel Dussen, Binnen 1-4, Dussen. Zondag 26 juni organiseert Fanfare Wilhelmina Dussen het eerste Altena's streekbierenfestival. Aanvang is om 14.00 uur op Kasteel Dussen, Binnen 1-4 in Dussen. De entree is gratis, maar deelname aan de proeverij kost tien euro inclusief glas. De gebalde vuist (Hank), Altenabier (Land van Altena), Woerkumer (Woudrichem), Sint Crispijn (Waalwijk) zullen als lokale brouwers aanwezig zijn. Daarnaast zijn er diverse muziekgezelschappen en blaaskapellen.