zaterdag 9 april

LenteFair De Buurman
9.00, Brasserie de Buurman, Maasdijk 84a, Poederoijen. Op zaterdag 9 april 2022 zal er een LenteFair worden gehouden rondom Brasserie de Buurman in Poederoijen. Er zijn meer dan dertig standhouders met diverse producten vanuit Altena en de Bommelerwaard.

Kofferbakmarkt in Wijk en Aalburg
9.00 uur, Maasdijk 60, Wijk en Aalburg. Op zaterdag 9 april wordt er op Maasdijk 60 in Wijk en Aalburg een gezellige kofferbakmarkt georganiseerd. Kom gezellig langs vanaf 9.00 uur tot 13.00 uur.

Fort Giessen is open
14.00 uur, Fort Giessen, Giessensesteeg 2, Giessen. Heeft u zin om even te wandelen? Of om een tentoonstelling te bekijken over de Eerste Wereldoorlog in Altena en de rol van de forten hierin? Of misschien wilt u wel met een rondleiding mee? Het kan weer op Fort Giessen. Toegang is gratis, de rondleiding start om 14.00 uur. Voor meer informatie: www.fortbijgiessen.nl.

Kienen in Dussen
19.00 uur, De Dussenaar, Wilhelminaplantsoen 1, Dussen. Op zaterdag 9 april is het weer kienen in ‘De Dussenaar', Wilhelminaplantsoen 1 in Dussen. De zaal opent om 19.00 uur. Er wordt gespeeld vanaf 20.00 uur.

zondag 10 april

Solisten Concert St. Caecilia
14.00 uur, t Uivernest, Kerkstraat 9, Hank. Op 10 april verzorgt muziekvereniging St. Caecilia Hank een solisten concert. Naast de gastsolist, Vincent van Lent van Pater Moeskroen, zullen er ook solisten uit het eigen orkest optreden. De basisschoolleerlingen die in de blazerklas zitten laten samen met het opleidingsorkest een aantal nummers horen. Zelfs vanuit het opleidingsorkest zullen er een aantal solisten optreden. Entree is gratis, aanvang 14.00 uur in ‘t Uivernest in Hank.

Dansmiddag in Tavenu
14.30 uur, Dorpshuis Tavenu, Singel 16A, Nieuwendijk. In de grote zaal van dorpshuis Tavenu in Nieuwendijk wordt iedere tweede zondagmiddag van de maand om 14.30 uur een dans- en contactmiddag voor paren én alleenstaanden georganiseerd. Na afloop serveert men een uitgebreid koud- en warmbuffet. Reserveren hoeft niet voor de de entree (7 euro p.p.), maar wel voor het koud- en warmbuffet na afloop (17,50 euro p.p.). Dit kan via sonjavanderleur39@gmail.com. Het is niet mogelijk om met pin te betalen.

woensdag 13 april

Paasstukje knutselen
14.00 uur, SCC De Bolderik, Nanningh Keyserstraat 2, Sleeuwijk. In SCC De Bolderik te Sleeuwijk zal een paasstukje worden geknutseld. Zowel leden van de Reumapatiëntenvereniging regio Gorinchem als niet-leden zijn van harte welkom om deel te nemen. De kosten zijn 6 euro voor leden en 9 euro voor niet-leden, op de middag zelf contant te voldoen. Opgeven kan voor 2 april via activiteiten@rpv-gorinchem.nl. Om het stukje te maken is een voor de leden bekende ronde schaal vereist, wanneer men deze schaal niet in bezit heeft kan dit in de mail aangeven worden.

donderdag 14 april

Romantisch dansen
20.00 uur, Kasteel Dussen, Binnen 1-4, Dussen. Pianoduo Mimese, finalisten van Klara’s Supernova, bestaat uit Hiu-Man Chan en Tim Mulleman. Op deze donderdag voor Pasen ‘dansen’ zij samen door het kasteel, met o.a. de folkloristische Slavische en Hongaarse Dansen van Dvorak, de ‘liefdesliedjes’ van Brahms en de Dodendans van Saint-Saens. Met veel enthousiasme wordt iedereen van harte uitgenodigd op Kasteel Dussen.

zondag 17 april

SLIM Be creative festival in XINIX
15.00 uur, XINIX, Doornseweg 2b, Nieuwendijk. Op paaszondag 17 april organiseert SLIM het Be Creative festival in XINIX. Kom genieten van lokale muzikale parels die hun creaties in akoestische setting gaan delen. Jeroen Janssen, The Johnsons, Liguster, Jip, Minstrel Season en SkamahUla gaan jou een onvergetelijke middag bezorgen. De entree is gratis, de zaal gaat om 15.00 uur open en de eerste act begint om 15.30 uur.

maandag 25 april

Jaarvergadering H.S.V. De Bergse Maas
19.30 uur, Café 't Zwaantje, Genderensedijk 1, Genderen. Hengelsportvereniging De Bergse Maas houdt op maandag 25 april een ledenvergadering bij Café 't Zwaantje in Genderen. Inloop vanaf 19.30 uur, de vergadering begint om 20.00 uur.

zaterdag 30 april

Voorjaarsmarkt Babyloniënbroek
10.00 uur, Babyloniënbroek. Op 30 april wordt er een gezellige markt georganiseerd in Babyloniënbroek. Van bloemen (Marangerie Dussen) tot fruit en groenten van Van Dijk, chocolade, leuke hebbedingen, kleding, tweedehands spullen, sieraden, Tupperware, naamhoutborden, tekstborden en een gezellig terras met een hapje en drankje. Er is teveel om op te noemen. Aanmelden kan nog steeds. Bel met Mariet Scheffers via 06-14454789.

zaterdag 24 september

Lego-event zoekt deelnemers
20.00 uur, dorpshuis Teratina, Eethen. Op zaterdag 24 september heeft men in de agenda van dorpshuis Teratina in Eethen een Lego-event gepland. Men zoekt mensen die graag hun collectie en vooral hun passie willen delen met anderen. Men is ook benieuwd naar eigen creaties. Stuur een app of bericht naar telefoonnummer 0651323861.