ACKC 1 verliest nipt

ALMKERK • ACKC nam het afgelopen zaterdag in eigen huis op tegen Tiel 1. De winnaar van deze wedstrijd kon promoveren naar de 1e klasse, waardoor er de nodige spanning op stond. De vorige wedstrijd tegen Tiel eindigde in een gelijkspel, 17-17.

In eerste helft kwam ACKC op voorsprong, maar werd al snel ingehaald door Tiel. Tot aan de rust keken de Almkerkers tegen een achterstand aan. De ruststand was 6-8 in het voordeel van de gasten. ACKC kwam in de tweede helft langszij bij een stand van 9-9, maar na de gelijkmaker moest men weer constant tegen een achterstand opboksen. Het verschil tussen beide teams bedroeg weliswaar vaak maar één punt. Na een spannende tweede helft trok Tiel met 16-18 aan het langste eind. Hierdoor blijft ACKC voorlopig in de 2e klasse korfballen.

Tegen Tiel speelde ACKC de laatste wedstrijd in de zaal. Vanaf heden gaan de trainingen en wedstrijden weer buiten plaatsvinden.