vrijdag 1 april

Bingo in Eethen
19.00 uur, dorpshuis Teratina, Eethen. Op vrijdag 1 april organiseert Stichting Dorp Eethen in dorpshuis Teratina een bingo. De zaal is open om 19.00 uur, we gaan om 20.00 uur spelen. In de pauze is er een verloting.

zaterdag 2 april

PaasFair voor Oekraïne
10.00 uur, Gereformeerde Kerk, Kerkweg 3, Nieuwendijk. PaasFair op zaterdag 2 april van 10.00 tot 16.00 uur in de Gereformeerde Kerk, Kerkweg 3, in Nieuwendijk. De gehele opbrengst gaat naar Oekraïne.

Voorjaars Rondleiding
14.00 uur, Fort Altena, Tol 8, Werkendam. Er is weer een wandeling met een gids over Fort Altena, om het één en ander te vertellen en te laten zien. Om 14.00 uur start de rondleiding, deze duurt ongeveer 1,5 uur. Reserveren is verplicht, via info@fortaltena.nl of bel naar 0183-301329.

Oude muziek voor Oekraïne
15.30 uur, Martinuskerk, Kerkstraat 35, Woudrichem. Zaterdagmiddag 2 april zal er een programma met oude muziek klinken in de Martinuskerk in Woudrichem. Het concert is gratis toegankelijk. Er wordt gecollecteerd. Omdat de musici en de kerk geen vergoeding vragen, is de volledige opbrengst van de collecte voor noodhulp in Oekraine.

TOPPOP Vuren
20.00 uur, De Koels, Molenlaan 17, Vuren. We mogen weer, dat geldt ook voor de Vurense Brassband Harp & Luit. Zaterdag 2 april heeft de muziekvereniging weer een bijzonder themaconcert op de agenda staan. Dit keer neemt de brassband onder leiding van hun nieuwe dirigent Anno Appelo je met een easy listing programma mee in de wereld van TopPop Vuren. Het concert start om 20.00 uur. Het is een doorlopend programma zonder pauze. De toegang is gratis.

woensdag 6 april

‘Stravaganza Musicale Fiorentina’
20.00 uur, Kasteel Dussen, Binnen 1-4, Dussen. Muziekhistoricus Pieter A. Bakker begint zijn lezing bij de schatrijke familie De Medici, die rond 1600 aan de macht is in Florence en zich groots profileert door de beste wetenschappers en kunstenaars naar het hof te halen. Bakker weet op enthousiaste wijze te vertellen en onderstreept dat met beeld en muziek. www.musicadocet.nl .

donderdag 7 april

Internationaal Powerbaottreffen
10.00 uur, Kurenpolder Recreatie, Kurenpolderweg 31, Hank. In het weekend van 7 tot en met 10 april wordt bij het de Kurenpolder Recreatie voor de eerste keer in Hank een Internationaal Powerboot Treffen georganiseerd. De boten worden elektrisch of met benzine motor aangedreven en halen snelheden tussen de 80 en 120 kilometer per uur. Bezoekers zijn van harte welkom om te kijken, vragen te stellen en te genieten.

zaterdag 9 april

LenteFair De Buurman
9.00, Brasserie de Buurman, Maasdijk 84a, Poederoijen. Op zaterdag 9 april 2022 zal er een LenteFair worden gehouden rondom Brasserie de Buurman in Poederoijen. Er zijn meer dan dertig standhouders met diverse producten vanuit Altena en de Bommelerwaard.

Kofferbakmarkt in Wijk en Aalburg
9.00 uur, Maasdijk 60, Wijk en Aalburg. Op zaterdag 9 april wordt er op Maasdijk 60 in Wijk en Aalburg een gezellige kofferbakmarkt georganiseerd. Kom gezellig langs vanaf 9.00 uur tot 13.00 uur.

Fort Giessen is open
14.00 uur, Fort Giessen, Giessensesteeg 2, Giessen. Heeft u zin om even te wandelen? Of om een tentoonstelling te bekijken over de Eerste Wereldoorlog in Altena en de rol van de forten hierin? Of misschien wilt u wel met een rondleiding mee? Het kan weer op Fort Giessen. Toegang is gratis, de rondleiding start om 14.00 uur. Voor meer informatie: www.fortbijgiessen.nl.

woensdag 13 april

Paasstukje knutselen
14.00 uur, SCC De Bolderik, Nanningh Keyserstraat 2, Sleeuwijk. Op woensdagmiddag 13 april start om 14.00 uur de maandelijkse soosmiddag georganiseerd door de Reumapatiëntenvereniging regio Gorinchem. In SCC De Bolderik te Sleeuwijk zal een paasstukje worden geknutseld. Zowel leden van de vereniging als niet-leden zijn van harte welkom om deel te nemen. De kosten zijn 6 euro voor leden en 9 euro voor niet-leden, op de middag zelf contant te voldoen. Opgeven kan voor 2 april via activiteiten@rpv-gorinchem.nl.

donderdag 14 april

Romantisch dansen
20.00 uur, Kasteel Dussen, Binnen 1-4, Dussen. Op deze donderdag voor Pasen ‘dansen' Hiu-Man Chan en Tim Mulleman samen door Kasteel Dussen, met o.a. de folkloristische Slavische en Hongaarse Dansen van Dvorak, de ‘liefdesliedjes' van Brahms en de Dodendans van Saint-Saens. Met veel enthousiasme wordt iedereen van harte uitgenodigd op Kasteel Dussen. www.pianoduomimese.com.

zaterdag 30 april

Voorjaarsmarkt Babyloniënbroek
10.00 uur, Babyloniënbroek. Op 30 april wordt er een gezellige markt georganiseerd in Babyloniënbroek. Er is teveel om op te noemen. Aanmelden kan nog steeds. Bel met Mariet Scheffers via 06-14454789.