Koninklijke Erepenning

RIJSWIJK • Afgelopen vrijdag was het zover. Na twee jaar kon muziekvereniging Kunst & Vriendschap uit Rijswijk eindelijk weer een voorjaarsconcert organiseren. Dit keer in de kantine van voetbalvereniging GRC’14. De leden van muziekvereniging Kunst & Vriendschap werden aan het begin van de avond verrast door de gemeente Altena. Vanwege het 100-jarig bestaan, op 1 november 2020, werd met enige vertraging alsnog door burgemeester Lichtenberg van de gemeente Altena namens koning Willem-Alexander de Koninklijke Erepenning aan de vereniging uitgereikt. 

De leden waren zeer verrast door met het ontvangst van de Erepenning en de mooie speech die de burgemeester heeft voorgedragen. Naast deze feestelijke uitreiking werd er natuurlijk ook gemusiceerd. De avond werd geopend door het opleidingsorkest van de vereniging onder leiding van Kees Teuling. Het opleidingsorkest speelde vier muziekstukken waaronder ‘Holiday’ en ‘Pirates of the Carribean’. Na de uitreiking van de Koninklijke Erepenning trad de fanfare op. Zij speelden in het eerste gedeelte voor de pauze onder meer ‘Pearl of the City', 'Una Bella Histoire', 'Mijn leven is van mij' (gezongen door Renee Schreuders) en 'Libertango'. Op deze avond was ook een gast uitgenodigd. Dit keer geen koor, maar tonprater Wichard de Benis. Voor de pauze trad hij op als de Diktator en na de pauze als de Marktkoopman. De fanfare zorgde voor een feestelijke afsluiting van de avond, met onder meer Etienne van Dalen als solist op de vibrafoon. Hij vertolkte op de vibrafoon het muziekstuk ‘A tribute to Lionel’. De avond werd door de fanfare afgesloten met ‘Brabant’ van Guus Meeuwis. 

Het voorjaarsconcert was voor zowel het publiek als de vereniging een geslaagde avond. Iedereen heeft genoten van de geweldige muzikale avond en met name van de spectaculaire afsluiting van deze avond, die voor sommige mensen nog eens extra werd beloond met een verlotingsprijs.