Sparta’30 scherper dan NOAD’32 in de derby met 3-0

Regio • De derby tussen Sparta’30 en NOAD’32 ging zaterdag gelijk op. Het verschil was wel dat de Andelnaren scherper in de afronding waren dan de Wijk en Aalburgers.

“We krijgen ze te makkelijk tegen en weten de kansen zelf niet te benutten”, stelde reporter Anton de Waal van NOAD’32. In de zevende minuut opende Lennard van Andel de score met de 1-0 voor Sparta’30. De tweede helft was nauwelijks begonnen of Sparta’30 sloeg weer toe. Anrico Visser haalde de trekker over voor de 2-0. Een groot kwartier voor het einde bepaalde Visser ook de eindstand op 3-0.

Nico van Es

Bak strijdlust helpt Dussense Boys niet tegen koploper RFC

Dussen • Dussense Boys, waar zeven spelers ontbraken, liep zondag over van werklust tegen koploper RFC. De Dussenaren hadden heel de wedstrijd het overwicht.

Een treffer van Harry Sassen werd helaas afgekeurd voor buitenspel. Op het half uur kwam de 0-1 voor RFC uit de lucht vallen na mistasten in de Dussense verdediging. Jari Langermaat rondde af voor de 0-1. Vol overgave ging Dussense Boys op jacht naar de gelijkmaker. Een dubbele poging van André Segeren werd echter knap gered door de uitblinkende keeper Jesse Graumans bij RFC. Een inkopper van Jeppe Sassen werd ook nog geblokt. Ook na de rust bleef Dussense Boys op jacht, maar een pegel van Harry Sassen werd weer knap gestopt door de Veerse keeper. Aan de andere kant spatte een uithaal van RFC op de vuisten van keeper Wesley van Biesen. Dussense Boys bleef tot het einde proberen om langszij te komen. Met name André Segeren kreeg nog een paar keer de mogelijkheid, maar wist de bal niet tussen de palen te krijgen.