Kozakken Boys wint met negen man

Regio • Kozakken Boys knokte zich zaterdag op de valreep nog naar de winst bij TEC. Dat gebeurde nadat de Werkendammers nog maar met negen man in het veld stonden na een rode kaart voor Elvio van Overbeek en een tweede gele kaart en dus rood voor Leon Bot. In de vierde minuut van de blessuretijd gaf Frenk Keukens, na een schot van Sven van Ingen, het beslissende laatste tikje voor de 0-1. Met de driepunter hebben de ‘Boys’ weer wat lucht en klommen naar de gedeelde dertiende plaats. Komende zaterdag is Excelsior Maassluis de volgende tegenstander.

Vijfde winst op rij voor Achilles Veen

Regio • Het lijkt er op dat Achilles Veen de hele wereld weer aan kan. Zaterdag op De Hanenweide moest ook hoogvlieger Rijnvogels er aan geloven met 2-0.

Het betekende de vijfde zege op rij voor de groen/witten, die verder opstoomden naar de negende plaats op de ranglijst op schotsafstand van de subtop. Tegen het half uur opende Jay jay Meierdres de score met een fraai schot vanaf 25 meter in de kruising. In de blessuretijd voor de rust kwam Achilles Veen ook op 2-0. De kopbal van Maarten Boddeart werd nog half gekeerd door de sluitpost van Rijnvogels, maar Sen Aerts was er als de kippen bij om de voorsprong te verdubbelen. Na de rust ging Rijnvogels op zoek naar de aansluitingstreffer. Gelukkig had keeper Jordy Zielschot een paar voortreffelijke redding in huis om de winst vast te houden.