Tentoonstelling Hans Veen

ALMKERK • Op 8 november 2020 overleed de in Almkerk wonende kunstenaar Hans Veen, 72 jaar oud. In samenwerking met KunstinAltena organiseert de familie van Hans van Veen een tentoonstelling van zijn levenswerk in De Magistraat in Almkerk.

Een natuurtalent als kunstenaar in zijn werk als portretschilder, kunstschilder, tekenaar en rechtbanktekenaar. Maar ook bekend als performer en muzikant, met optredens in Gorinchem in theater ’t Panden als deelnemer aan het Akoestiek Open Podium (AOP) in Café de Keizer in Gorinchem.

Hans Veen was een laatbloeier. Eerst rond zijn dertigste jaar, gestimuleerd door de eigenzinnige kunstenaar Henk Hak, bouwde hij met zijn natuurtalenten aan zijn professionele levenswerk. In dat werk zocht hij, zoals hij dat zelf omschreef, naar de perfecte compositie en stofuitdrukking. Bij het schilderen van zijn portretten realiseerde hij zich dat een gezicht iedere dag anders is. En juist dát fenomeen moet je er in weten te leggen.

De tentoonstelling van zijn levenswerk is te bezoeken in De Magistraat, Kruisstraat 16 in Almkerk. De parkeerplaats ligt achter de Magistraat. De tentoonstelling wordt geopend op 31 maart om 16.30 uur en is verder te bezoeken op donderdag 31 maart, van 16.00 tot 19.00 uur. Op vrijdag 1 april, van 12.00 tot 19.00 uur, en zaterdag 2 april, met een open podium, van 12.00 tot 19.00 uur.


Flessenactie

HANK • Basisschool de Peppel in Dussen en Basisschool de Bolderik in Hank hebben een flessenactie gedaan om geld in te zamelen voor Giro555. 

De kinderen wilden ook een steentje bijdragen voor de mensen in Oekraïne en hebben samen enorm veel flessen opgehaald. Naast de flessenactie hebben familieleden en bekenden van de leerlingen van de Bolderik ook kleine donaties gedaan. Op de Peppel wordt de actie komende week nog voortgezet met de kluskaart van de vastenactie. De Bolderik heeft een bedrag opgehaald van 801,75 euro. De Peppel heeft tot nu toe 267,35 euro bij elkaar gespaard.


Workshop houtbewerking

WOUDRICHEM • Woensdagavond 30 maart organiseert Inloophuis Altena in Woudrichem, naast de reguliere inloopavond, een workshop houtbewerking.

Met een warme graveerpen, ook wel brandpen genoemd, kunnen deelnemers aan de workshop hun ontwerp graveren op hout. Waarop kan men nou branden? Eigenlijk simpel, alles wat van hout is. Deze avond kan men kiezen uit sleutelhangers, labels, plakbandhouders, bieropeners en boomschijfjes. Door de warmte van de pen, brand men het ontwerp in het hout. Graag aanmelden via mail secretaris@inloophuisaltena.nl, of via app 06-23096613. De avond begint om 19.30 uur.