Bijzondere laatste wedstrijd voor Mirthe en Estelle

WIJK EN AALBURG • Afgelopen zaterdag namen drie turnsters van SV W.I.K. deel aan de tweede individuele KNGU wedstrijd. Voor Estelle Kant en Mirthe Lankhaar was het hun allerlaatste turnwedstrijd, omdat beide dames, 17 jaar oud, in juli zullen stoppen. Estelle turnt al tien jaar bij Sportvereniging W.I.K. en Mirthe elf jaar. 

De afgelopen twee jaar waren ook voor hen pittig. Gesloten sportzalen, buiten sporten, helemaal niet kunnen sporten. Toch besloten zij door te gaan, omdat beiden hun turncarrière goed willen kunnen afsluiten. 

Knappe prestaties

In de ochtend stond Fenna Groeneveld al vroeg in de gymzaal in Fijnaart. Haar eerste toestel, vloer, ging prima. Het toestel 'sprong' ging haar echter beter af. Zij voerde als een van de weinige turnsters twee moeilijke sprongen uit. Enige stress brak uit toen bleek dat Fenna haar turnleertjes was vergeten. Als je gewend bent om met leertjes te turnen op 'brug', is dat zeker een gemis. Maar Fenna liet zich niet uit het veld slaan. Ze liet een prachtige oefening zien met hoge zwaaien en mooie lijnen en de lastige afsprong lukte ook heel goed. Ze behaalde op brug zelfs het derde punt. Op naar het laatste toestel balk, waar zij erg hard op heeft getraind. Ze liet een mega strakke oefening zien zonder wiebels en met hoge sprongen én een mooie handstand. Fenna eindigde helaas net naast het podium, maar op een knappe vierde plek. 

Het hoogste cijfer op sprong

Estelle Kant en Mirthe Lankhaar hadden speciaal voor deze bijzondere laatste wedstrijd hun haren op elkaar afgestemd. De start was op het toestel 'sprong' waar Estelle met haar half-in-half-uit het allerhoogste cijfer behaalde. Ze stak met kop en schouders boven de andere turnsters uit met haar cijfer. Op 'brug' was de jurering streng, maar de getoonde oefeningen en behaalde cijfers vielen binnen het gemiddelde van het niveau. Op 'balk' was Mirthe heel sterk en turnde erg netjes haar sprongen en radslag. Ze behaalde zelfs het tweede cijfer. Estelle kreeg de afgelopen trainingen de radslag op de balk niet onder controle. Tijdens de wedstrijd werd een persoonlijke mijlpaal wel behaald, door het bijna voor elkaar te krijgen en daarbij beide voeten op de balk te plaatsen. 

Als afsluiter mochten zij de wedstrijd eindigen op de vierkante vloer. Ze lieten allebei mooie oefeningen zien waar het plezier vanaf spatte. De dames hebben een mooie prestatie geleverd. Estelle eindigde op de vierde plek en Mirthe op de veertiende plaats in een sterk deelnemersveld van 24 turnsters. Deze bijzondere wedstrijd was een mooie afsluiter van hun jarenlange turncarrière.


Milan van der Stelt naar Sleeuwijk

SLEEUWIJK • Doelman Milan van der Stelt zal volgend seizoen uitkomen voor zaterdagtweedeklasser Sleeuwijk. De 18-jarige keeper, die woonachtig is in Nieuwendijk, komt over van WSC O19. Milan van der Stelt is de zoon van Sleeuwijks’ keeperstrainer Jeroen van der Stelt.