Naast schoolfruit nu ook schoolmelk

hank • Op Kanjerschool de Wilgenhoek in Hank wordt gezond eten en leven gepromoot. Zo is de woensdag al sinds jaar en dag ‘Gruitendag'. Dit betekent dat de kinderen op woensdagen in de kleine pauze allemaal iets van groente of fruit eten, in plaats van bijvoorbeeld een koekje.

Sinds een aantal jaar doet de Wilgenhoek ook mee met het EU-schoolfruitprogramma. Dit betekent dat er twintig weken lang gratis fruit en groenten worden geleverd op school. Drie verschillende soorten per week. Waar alle leerlingen, van de kleuters tot aan de bovenbouw, van kunnen eten. Op deze manier maken kinderen kennis met nieuwe soorten groenten en fruit, die ze normaal misschien niet zo snel zouden proeven. Zoals bleekselderij, meloen en kaki fruit. Sinds een paar weken is hier nu ook schoolmelk vanuit het EU-schoolmelkprogramma bij gekomen. Kinderen die dit willen kunnen tussen de middag gratis een bekertje schoolmelk krijgen, waarbij ze kunnen kiezen uit melk of karnemelk. In zuivel zitten veel voedingsstoffen, zoals eiwitten, calcium en B-vitamines. Samen in de klas gezond eten en drinken, helpt bij het aanleren van een gezonde leefstijl. Kanjerschool de Wilgenhoek draagt hier graag een steentje aan bij. 


Vergadering Dorpsraad Eethen

eethen • De Dorpsraad Eethen houdt maandag 7 maart zijn jaarlijkse algemene ledenvergadering in dorpshuis Teratina, De Korten Bruggert 7 in Eethen. De vergadering begint om 19.30 uur en is toegankelijk voor inwoners van Eethen. 'Er zijn altijd wel weer belangrijke onderwerpen te bespreken', laat de dorpsraad weten. 'We zien de inwoners van Eethen graag op deze avond.'


Bingo bij GRC 14

Giessen • Vrijdagavond 4 maart gaan de maandelijkse bingoavonden bij GRC 14 weer van start. Aanvang is om 20.00 uur. Kantine aan de Karbogerd is open om 19.00 uur.